Zvijezde Premiershipa traže pomoć zbog ovisnosti o igrici "Fortnite"

Nevjerovatni problemi

Zvijezde Premiershipa traže pomoć zbog ovisnosti o igrici "Fortnite"

E. Čaušević

Videoigrica "Fortnite" zvanično je proglašena za najpopularniju igricu na svijetu kojoj ni fudbaleri nisu uspjeli da odole.

Antoine Griezmann je još prošle godine priznao da gotovo svaki dan igra ovu igricu, ali nije jedini u svijetu fudbala. Naime, "Fortnite" je postao ogromni problem i to posebno za klubove u engleskom Premiershipu.

Steve Pope koji je nekada radio kao psiholog u Manchester Unitedu i Burnleyju otkrio je da mu se obratio veliki broj fudbalera u Engleskoj jer su postali ovisni o igrici "Fortnite".

Ovu igricu među fudbalerima je "proslavio" Griezmann, a njegovim stopama krenuli su Harry Kane, Mesut Ozil i Dele Alli. No, očito mnogi igrači nisu znali da će skoro svo slobodno vrijeme provoditi igrajući ovu igricu.

"Fortnite je napravio problem mnogim fudbalerima. Radim u jednom klubu gdje su mi trojica igrača tražila pomoć jer su ovisni o igranju te igrice. Igraju i po šest-sedam sati igricu i ne spavaju, a onda dođu da treniraju", rekao je Pope, te nastavio.

"Još nekoliko zvijezda Premiershipa mi se obratilo, ali imena ne mogu da otkrijem. Ovo je zaista ovisnost i to se itekako odražava na njihove igre na terenu. Vjerujte da će ovo biti još veći problem među fudbalerima, ali i ostalim sportistima jer je ova igrica 'zarazna' i nevjerovatno popularna".

Image result for fortnite griezmann

Image result for fortnite ozil

Image result for fortnite kane

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi