Ambicizoni Salines ponovo slavio: Prvak pao u Mejdanu
Sjajan meč vidjelo je oko 500 gledalaca u Mejdanu. Gosti su dva puta vodili, ali na kraju morali 'položili oružje' i pružiti ruku domaćinima

Osam pogodaka u derbiju 2. kola Premijer futsal lige BiH

Ambicizoni Salines ponovo slavio: Prvak pao u Mejdanu

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Derbi drugog kola Premijer futsal lige BiH odigran je večers u Tuzli, tačnije dvorani Mejdan. Ove sezone ambiciozni Salines je ugostio aktuelnog prvaka FC Mostr SG Staklorad, te slavio 5:3.

Nakon prvog poluvremena bilo je 2:2, iako su gosti vodili 2:0 do osme minute pogocima Nermina Kahvedžića. Domaći se vraćaju u 11. minuti kada je pogodio Mirko Marinković, da bi u 20. minuti izjenadnačio Vladimir Džombić.

Mostarci su ponovo poveli u 31. minuti, ovaj put pogotkom novog pojačanja Bilala Jelića, ali novo izjednačenje drugim pogotkom Salinesu donosi Mirko Mrinković.

U 36. minuti prvo vodstvo domaćima donosi Sead Buljubašić, a konačnih 5:3 postavio je u 39. minuti Srđan Ivanković.

Salines nakon dva kola ima dvije pobjede, dok je Mostarcima ovo bio prvi meč ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Premijer futsal liga BiH, 2. kolo:

FC Salines - FC Mostar SG Staklorad 5:3 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi