BH Telecom Fair Play liga: Dvorana “Novo Sarajevo” domaćin mečeva 1/4 finala

Na Grbavici pada odluka o top 4 ekipe; Utakmice Junior Cupa uvertira za dugo iščekivano četvrtfinale

BH Telecom Fair Play liga: Dvorana “Novo Sarajevo” domaćin mečeva 1/4 finala

M. Šljivak

Nedjelja je dan koji godinama unazad važi za praznik futsala u kantonu Sarajavo, a krivac je manje ni više nego najljepša sportska priča BH Telecom Fair Play liga. Osma sezona takmičenja ulazi u svoju drugu fazu, tačnije u utakmice razigravanja koje će iznjedriti i one najbolje. Nakon duže pauze, sutra su na rasporedu utakmice 1/4 finala koje donose prave praznike futsala na parketu dvorane “Novo Sarajevo” na Grbavici.

Četvrtfinalne mečeve otvara susret ekipa Tempo i Krajina. Kada bi sa aspekta imena koja se nalaze u obje ekipe s pravom bi mogli kazati da je riječ o dvije najjače ekipe, međutim neočekivani kiksevi u grupnoj fazi su ih doveli da se sastanu već u ovom dijelu lige. Tempovci su zadnja dva susreta izlazili kao pobjednici, a sigurno je da im Krajišnici ne zaboravljaju poraz iz polufinala prošle sezone kada su jurišali na triplettu. Iskusni lisci futsala na obje strane, uvijek prisutna strast za pobjedom i prestiž trijumfa samo su neki od razloga zašto je ovaj meč vrijedan svake pažnje.

Drugi meč igraju ekipe koji je forma išla obrnutom putanjom, SU Futuro i BH Telecom. Ekipa iz Hadžića je stidljivo krenula u novu sezonu polako hvatajući formu, ali onoga trenutka kada se to desilo, prohujali su ostatkom grupne faze i na kraju sasvim zasluženo sa pol-pozicije ušli u knock out fazu. Sa duge strane Telecomaši su idealno počeli svoj povratak u ovo takmičenje, međutim kako je liga odmicala, brojne suspenzije uticale su i na samu igru ove momčadi tako da u ovaj susret ulaze u podređenom položaju u odnosu na protivnika. Telecom je u grupnoj fazi bio bolja ekipa, a hoće li im to ponovo poći za nogom ili će Hadžićani nastaviti da svoj pobjedonosni niz?- saznat ćemo za nešto manje od 24 sata.

Iskustvo protiv mladosti nas očekuje u trećem meču 1/4 finala. SenSu Al Hana, sa prekaljenim asovima futsala, snage će odmjeriti sa poletnim Ilmijjinim Ljiljanima. Apotekari su konstanti ove sezone i uvijek drže isti ritam utakmice, te ukoliko ga uspiju nametnuti protivnicima, uspjeh sigurno neće izostati. Ljiljani su, slično liderima grupe, svoju formu dizali svakom novom utakmicom i u ovaj susret ulaze sa okusom trijumfa iz zadnjeg meča koji im je ujedno i obezbijedio drugi krug takmičenja. Prethodni susret ovih ekipa završen je trijumfom poletnih mladića, međutim stari znalci još nisu rekli svoju posljednju pa je za očekivati pravu futsal poslasticu.

Četvrtfinalni dan na parketu dvorane “Novo Sarajevo” zatvara susret starih rivala: Fine Line i Zamm mC. Trenutni šampioni nastupaju u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošle godine, a isto bi se moglo reći i za Fine Linije koji su također u velikoj mjeri podmladili ekipu. U prvom susretu ove sezone, Zammovci su doživjeli pravi debakl, ali treba istaći i da je upravo taj susret bio okidač da ova ekipa proradi i zaigra kao što zna. Ukratko, kada imate dvije mlade, snažne, a u isto vrijeme i veoma iskusne futsal ekipe, bilo šta reći osim da nas očekuje spektakl bilo bi suvišno.

Važno je istaći da će uvertira mečevima 1/4 finala BH Telecom Play lige biti odigravanje utakmica Junior Cupa koje je na rasporedu sutra od 10:00 sati. Više o tome pročitajte OVDJE.

Dođite u dvoranu na Grbavici i uživajte u čarolijama najatraktivnijeg futsala i najljepše sportske atmosfere.

Fair Play, više od igre!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi