BH Telecom Fair Play liga: Nevjerovatni mečevi sedmog kola u novogodišnjem izdanju takmičenja

BH Telecom Fair Play liga: Nevjerovatni mečevi sedmog kola u novogodišnjem izdanju takmičenja

S. Grebović

Ako se po jutru dan poznaje, onda nam 2020. donosi vrhunski futsal na parketu BH Telecom Fair Play lige. 

Gledaoci koji su jučer bili sa nama u dvorani na Mojmilu mogli su uživati u fantastičnih pet susreta koji su pružili sve ono zbog čega volimo, igramo i pratimo futsal.

Povratak kapitena Hasića, ekipi Ljiljana, vratio je onaj stari sjaj koji ih je krasio prošle sezone. U susretu protiv ekipe Apotekara, Ilmijjini momci su zabilježili sigurnu pobjedu. Upravo je Hasić bio asistent kod prva dva pogotka, a strijelci su bili Džafić i Šmigalović. Ta rezultat prvog poluvremena dva puta je pogodio Omerčić, dok je gol za SenSu Al Hanu postigao Jašarević. Do kraja susreta nije bilo prevelikih uzbuđenja, postignuta su još četiri pogotka, po dva na obje strane: Hasić i Šmigalović za Ljiljane, odnosno Šutković i Ramić za Apotekare. Ljiljani su ovim rezultatom uvezali dvije pobjede, a svojim rivalima prekinuli pobjedonosni niz od isto toliko mečeva.

Iako su u prošlom kolu izvojevali veliku pobjedu, ovoga puta ekipa Svitanja nije uspjela da ponovi rezultat protiv Reuniteda. Reunited je igrao nešto bolje nego u prethodnim susretima, što se odmah osjetilo na ishodu utakmice. Upravo su Reunitedovci preko Arapčića došli do vodstva, ali Macić se pobrinuo da se na odmor ode u rezultatskom egalu. Drugo poluvrijeme bolje otvara Reunited te preko Handanovića vraća prednost, a zatim i velemajstorijom Šahinovića odlazi na plus dva. Svitanje je u nastavku propustilo nekoliko šansi, a kako obično i biva, kazna stiže u vidu drugog gola Handonovića što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat. Reunitedu je ova pobjeda bila treća u sezoni, a Svitanje će nove bodove tražiti u narednim kolima.

Posljednja utakmica je bila šlag na tortu fantastičnog sedmog kola BH Telecom Fair Play lige. Derbi koji je apsolutno opravdao očekivanja i pružio fenomenalno predstavu na parketu dvorane “Ramiz Salčin”. Čitav susret igrao se gola za gol, a u dva navrata smjenjivala su se vodstva. U prvom dijelu utakmice Fine Line je u tri navrata, golovima Sinanovića (2x) i Zahiragića, dolazio u prednost, da bi se Telecomaši, preko Imamovića (2x) i Čardaklije, isto toliko puta vraćali a zatim i golom Junuzovića postavili rezultat prvog poluvremena. U nastavku Sinanović svojim trećim pogotkom i Saračević ponovo donose prednost “Finim Linijama”, a u 35. minuti Duran postiže gol za novo poravnanje. Do kraja utakmice dosuđen je po jedan kazneni za obje ekipe. Kapiten Fine Linea bio je siguran u 39., dok u 40. minuti to nije uspjelo za nogom Duranu, koji je imao priliku da svojim drugim pogotkom donese bod ekipi BH Telecoma. Fine Line se ovom pobjedom odvojio na prvoj poziciji, dok su Telecomaši porazom pali na treću poziciju.

Nakon sedam odigranih kola Fine Line je prvi sa 18, a slijede ga SU Futuro sa 14, odnosno BH Telecom i SenSu Al Hana sa po 13. U “TOP 8” nalaze se još Tempo (12), Zamm mC (10), Ilmijini Ljiljani i Reunited (9). Bod manje, na devetoj poziciji ima Krajina, dok je Svitanje deseto sa 4 boda. Posljednje dvije ekipe, sa po utakmicom manje, su 11. Juli Srebrenica (4) i Džemat SD Nedžarići (3).

Fair Play više od igre!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije