BiH velikim preokretom u drugom poluvremenu do pobjede nad Švicarskom
Veoma zanimljiv meč večeras je odigran u zeničkoj Areni, gdje su ljubitelji futsala mogli uživati u sjajnim potezima i golovima koje su večeras prezentirale selekcije BiH i Švicarske

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u futsalu, 3. kolo

BiH velikim preokretom u drugom poluvremenu do pobjede nad Švicarskom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu večeras je u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović" u okviru 3. kola preliminarne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u sjajnom meču pobijedila selekciju Švicarske rezultatom 5:4.

Izabranici Ive Kreze u prve dvije utakmice upisali su sigurne dvije pobjede protiv Kipra i Gibraltara. Večeras su pred oko 400 gledatelja domaći futsaleri imali veoma tvrdog protivnika sa kojim su teško izlazili na kraj.

Nevjerovatno je šta je golman Švicarske odbranio u ovoj utakmici, vjerovatno je to bila njegova utakmica karijere. Domaćin je pogađao stative, prečke, a onda kada ne iskoristite šanse, stiže kazna. U 9. minuti Evangelos Marcoyannakis je sjajno pogodio nakon solo akcije za 0:1 za reprezentaciju Švicarske. Nakon tog gola, domaćin je krenuo još odlučnije, redali su se napadi, a onda je kapiten domaće selekcije Anel Radmilović u 12. minuti pogodio za 1:1. Do kraja prvog poluvremena još dosta šansi, najviše pred golom gostiju, ali izgledalo je jednostavno da gostujući golman ima 100 ruku. Poluvrijeme je okončano 1:1.

Drugo poluvrijeme krenulo je furiozno, domaćini su redali napade, a gosti su kažnjavali promašaje. U samo dvije minute, dva gola u mreži golmana Stanislava Galića. U 22. minuti pogodio je Simon Gossi za 1:2, dok je u 23. minuti za 1:3 pogodio David De Freitas.

Nakon toga, opsada gola Švicarske, redale su se šanse, stative pred golom gostiju, a onda kada već nisu domaćini uspjeli da postignu gol, to je uspjelo Andreasu Silvi, koji positže autogol u 25. minuti za smanjenje vodstva gostiju za 2:3. Nakon toga domaćini su pokušavali da izjednače, imali su dosta i sreće, jer su gosti u par navrata imali izgledne šanse za golove, ali malo je sreća poslužila i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ipak u 36. minuti novi gol u mreži domaćina, nakon greške domaćina, Gabriel Buckson pogađa za 2:4 za Švicarsku. Nisu se domaćini predali te su preko Mirka Hrkača u 37. minuti smanjili na 3:4.

Uz pomoć velike podrške reprezentativci Bosne i Hercegovine stižu do izjednačenja u 38. minuti,a gol za 4:4 postigao je Josip Bošković. Samo 20-tak sekundi poslije novi gol u mreži gostiju, a za veliki preokret i 5:4 pogodio je Mirko Hrkač.

Do kraja su domaći futsaleri zadržali vodstvo i tako slavili pobjedu koja ih vodi u narednu fazu kvalifikacija. Konačni rezultat bio je 5:4 za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon tri odigrana kola, futsal selekcija Bosne i Hercegovine turnir je završila sa tri pobjede, Kipar je završio drugi sa dvije pobjede i jednim porazom, Švicarska kao treća sa jednom pobjedom i dva poraza, dok je Gibraltar na posljednjem mjestu sa tri poraza u tri odigrane utakmice.

Top Komentari

Maximilian
Joj članka u kojem sam se od "domaći, gosti, domaćini, gosti..." pogubio da više nisam znao ko je ko.
8 0
Plavobijeli1948
Bravo!!!!bravo za futsal reprezentaciju, a posebno za sirokobrijezane Ćavara i Hrkaća, koji je i donio pobjedu!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi