Calp u drugom dijelu slomio otpor Bosne Kompred
Admir Zukan danas je sa četiri nova gola učvrstio prvo mjesto liste strijelaca

Prva liga u futsalu FBiH, grupa "Sjever"

Calp u drugom dijelu slomio otpor Bosne Kompred

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na programu su bile utakmice 10. kola Prve futsal lige FBiH, grupa "Sjever". Ekipa Calpa iz Zenice danas je na svome terenu dočekala tim Bosna Kompreda. Na kraju Zeničani su slavili s visokih 7:2, iako se poslije prvog poluvremena nije činilo da će takav ishod biti na kraju.

Calp je sjajno otvorio današnji susret te s dva gola prvog strijelca lige Admira Zukana u 3. i 7. minuti doveo domaćine u prednost 2:0. Onda su se domaćini malo opustili, a to su gosti iskoristili do kraja poluvremena. Prvo je u 13. minuti gol za 2:1 postigao Eldin Hadžialjević, da bi u 17. minuti poravnanje rezultata 2:2 golom donio Zijad Ramić. Rezultatom 2:2 otišlo se na poluvrijeme, što svakako nije moglo zadovoljiti domaće nogometaše.

U drugom poluvremenu potpuna rapsodija domaćina, koji je potpuno nadigrao goste u svim segmentima igre. Novo pojačanje Calpa, Mladen Čečura u 21. minuti pogađa za 3:2, da bi samo nekoliko sekundi kasnije Admir Zukan povećao prednost na 4:2 za domaćina.

Nastavili su futsaleri Calpa puniti mrežu gostiju, kapiten Seldin Zatagić u 27. minuti pogodio je za 5:2, a onda su se gosti potpuno predali. Do kraja utakmice Admir Zukan postiže svoj četvrti gol za 6:2, a tačku na današnju sjajnu partiju domaće ekipe stavlja Enes Čolić u 37. minuti za konačnih 7:2.

Calp je današnjom pobjedom zadržao priključak za vodećom Kaskadom, a sigurno je da će odluku o ekipi koja će osvojiti prvo mjesto donijeti posljednje kolo kada Kaskada na svome terenu dočekuju zenički Calp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi