Đedović i Spajić vrijeđali sudije, Gudelj im zaprijetio 'otkidanjem glave'

Centar slavio pobjedu, sudije ispraćene uz policijsku pratnju

Đedović i Spajić vrijeđali sudije, Gudelj im zaprijetio 'otkidanjem glave'

S. Mlaćo

Počela je nova sezona Premijer lige BiH u futsalu. Odigrana su četiri susreta, dok će Mostar SG i KMF Tango svoj meč odigrati 17.10.

Zanimljivo je bilo u Trebinju gdje je Leotar ugostio MNK Centar, a Sarajlije su slavile 5:3.

Domaći su nakon prvog poluvremena vodili 3:2, no gosti se bude te u drugom dijelu dolaze do pobjede. Iz KMF Leotar uputili su žestoke kritike na račun sudija ovog meča (Puzović, Vujadin, Ušanović). Sve je zabilježio delegat meča koji je naveo da su pojedini predstavnici Leotara na kraju pokušali da se fizički obračunaju sa sudijama.

"U 4. minuti zbog ponavljanja prigovora na odluke suca isključen je fizioterapeut domaćina Ranko Đedović. Prilikom odlaska na tribine Đedović je sucima uputio pogrdne riječi (je.. vas u usta, što ste ovdje došli suditi), te utakmicu nastavio pratiti s tribina. Pomoćni trener Leotara Dragan Spajić isključen je u 35. minuti također zbog konstantnog prigovaranja na odluke sudaca i vrijeđanja sudaca. Prilikom odlaska s klupe isti je uputio psovku sucima (je.. vam mater), a zatim je susret pratio s tribine, gdje je nastavio s prigovorima na sudačke odluke. Na kraju utakmice došlo je do verbalnog vrijeđanja i prijetnji koje su upućene sucima, a dvojici navedenih pridružio je Komesar sigurnosti Željko Gudelj koji je rekao kako će sucima otkinuti glavu. Također je u prijetnjama sudjeovao i suspendirani igrač Srđan Sulaver koji se pokušao i fizički obračunati sa sucima na parketu. Isti je prednjačio u uvredama i ostale navodio na fizički obračun sa sucima", napisao je u izvještaju Damir Suton iz Mostara.

Treba istaći da su sudije sportsku dvoranu u Trebinju napustile pod pratnjom policije.

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Bravi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi