Drugari iz Zenice organizovali oproštajnu utakmicu za dugogodišnjeg igrača i navijača kluba
Zenički Drugari poznati su hakleri bili u bivšoj državi, a mogu se pohvaliti i da su nakon agresije na BiH i rata osvojili i jedan Kup BiH

Zenički majstori malog nogometa i dalje aktivni

Drugari iz Zenice organizovali oproštajnu utakmicu za dugogodišnjeg igrača i navijača kluba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Malonogometni klub "Drugari" iz Zenice bio je poznat u cijeloj regiji, odnosno bivšoj Jugoslaviji. Zenica je oduvijek imala majstore malog nogometa, a prije četiri godine ovaj klub je odustao od takmičenja u 1.ligi FBiH u futsalu. Ipak, nešto stariji članovi ovog kluba i dugogodišnji prijatelji kada god vremenske prilike dozvoljavaju, igraju međusobno utakmice na betonskom terenu na Kamberovića polju.

Tako je i danas odigrana revijalna utakmica u znak oproštaja od igranja dugogodišnjeg člana ovog kluba Sejada Ćerimovića. Popularni Sejo cijeli život je vezan za MNK "Drugari" i NK Čelik, a danas su mu bivši saigraći i prijatelji upriličili oproštaj i prigodan poklon, dres s brojem 11. Nakon toga i organizator ovog meča, bivši dugogodišnji nogometaš Čelika i MNK "Drugari", Benjamin Terzić uručio je i malu novčanu pomoć za liječenje Seje Ćerimovića, koji je imao nekoliko operacija oka, te su mu sredstva potrebna za dalje liječenje.

Naravno utakmica zeničkih haklera privukla je i veliki broj publike, prijatelja, koji su uživali u majstorijama Mensura, Vladana, Dragana, Amela, Benjamina, Amela, Semira, Albina, Aldina, Rusmira i mnogih drugih, te se prisjećali nekih boljih, starih vremena ovog kluba, ali i općenito sporta u Zenici.

Na današnjem meču nastupilo je dosta majstora malog nogometa u Zenici, koji su se podijelili u dva tima, crveni i crni. Nastupio je i najbolji bh. atletičar Amel Tuka koji je igrao za ekipu crni, te je pokazao u par navrata svoje fudbalske sposobnosti. Na kraju crveni su odnijeli pobjedu rezultatom 5:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi