Futsal derbi odigran u vatrenoj atmosferi, prvak pred kraj 'slomio' sjajnu Slogu

Derbi Premijer lige opravdao očekivanja

Futsal derbi odigran u vatrenoj atmosferi, prvak pred kraj 'slomio' sjajnu Slogu

S. Mlaćo
U atmosferi koja može radovati sve ljubitelje sporta futsaleri Mostar SG-a savladali su večeras u Gornjem Vakufu Uskoplju domaću Slogu 5:3.

Više od hiljadu navijača napravilo je atmosferu za pamćenje, a domaći su dobili dodatna krila o duelu koji se dugo čekao.

Sloga je na krilima velike podrške povela golom Milanovića, da bi Jelić brzo uzvratio.

U 11. minuti ponovo Milanović diže publiku na noge i domaći vode 2:1. Pred kraj prvog dijela Aladžić pogađa za 2:2 i vraća stvari na početak.

Prvo vodstvo Mostarcima donosi Aladžić, no sjajni Emir Milanović osam minuta prije kraja pogađa za 2:2.

Sloga je tada opet proigrala, no gosti su pokazali da su u ovom trenutku ipak bolja ekipa. Bilal Jelić je pogodio za 4:3, da bi posao završio u posljednjoj minuti Nermin Kahvedžić.

Tri boda su tako otišla u Mostar, te aktuelni prvak može biti sretan i zadovoljan. Ponosni mogu biti i u Slogi jer su pružili sjajnu partiju, a itekako se osjetilo neigranje Haruna Latića.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Premijer futsal liga BiH, 9. kolo

MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje – Mostar SG 3:5 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi