Kada jedan slavi, drugi tuguje: Spektakl na Grbavici i podijeljena osjećanja na kraju

Neimari ovjerili prvo mjesto

Kada jedan slavi, drugi tuguje: Spektakl na Grbavici i podijeljena osjećanja na kraju

E. Škorić

Futsaleri sarajevskog Željezničara i zeničkog Neimara večeras na Grbavici igrali su odlučujući meč za prvo mjesto u Grupi 1 Prve lige FBiH.

Tribine dvorane "Goran Čengić" na Grbavici bile su ispunjene do posljednjeg mesta, a domaći futsaleri imali su ogromnu podršku Manijaka, dok su im podršku došli pružiti i nogometaši koji su dan ranije s 2:0 pobijedili gradskog rivala, ekipu Sarajeva.

Neimari su ovaj derbi dočekali sa 30 bodova, dok je Željezničar bio drugi sa 27 bodova. To je značilo da će Zeničanima biti dovoljan i bod da osiguraju prvo mjesto i plasman u doigravanje za Premijer ligu u futsalu, a oni su na kraju slavili s 6:4 i tako su okončali sve nade Sarajlija da mogu završiti prvi na tabeli.

U sjajnoj atmosferi viđena je fantastična utakmica, dosta pogodaka, dosta preokreta, uzbuđenja...

U devetoj minuti se prvi put tresla mreža i to domaćina. Željezničar ne koristi nedugo nakon toga penal, a u narednom napadu stativa spašava goste iz Zenice. Novi penal za Plave, ponovo golman brani, pa ostaje 0:1 poslije 15 minuta igre.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Željezničar se vraća, stiže do 1:1, zatim novi penal, pa su domaći preokrenuli i pvoeli 2:1. Stvari se brzo mijenjaju, već u narednom napadu bilo je 2:2.

Domaćin na krilima navijača stiže do novog vodstva (3:2), za kraj prvog dijela. Na samom otvaranju drugog, Neimari stižu do izjednačenja, ubzro su dali i četvrti gol za novi preokret. Još jednim golom Zeničani praktično rješavaju pitanje pobjednika i plasmana u Premijer ligu. Dali su domaći pogodak za 5:4. imali dovoljno vremena za novi preokret, ali ponestalo je snage... Na kraju, Neimari su trijumfovali sa 6:4 i slijedi slavlje Zeničana.

Top Komentari

user102
Šta je ovo samo golovi iz penala za Selju???
12 11
visokohz
Neimar kvlitetnija ekipa..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi