Neimari na krilima sjajnog Salkića do pobjede nad Drinom
Zeničani na krilima sjajnog Sulejmana Salkića upisali treći vezani trijumf u drugom dijelu sezone

Prva futsal liga FBiH, grupa 1

Neimari na krilima sjajnog Salkića do pobjede nad Drinom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U 10. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini ekipi MNK „Drina“ iz Goražda. U veoma zanimljivoj i sadržajnoj utakmicu, zasluženu pobjedu slavila je domaća ekipa rezultatom 8:5.

Zeničani su prije ovog meča bili na prvom mjestu zajedno sa ekipom Željezničara, ali uz bolju gol razliku. Nakon dvije gostujuće pobjede u Vitezu i Sarajevu, izabranici Mirka Čampare protiv ekipe iz Goražda tražili su treći vezani trijumf u drugom dijelu sezone.

Neimari rano dolaze u vodstvo od 1:0 u 3. minuti preko Sulejmana Salkića. Gosti iz Goražda su uspjeli da izjednače na 1:1 u 7- minuti preko Bojana Ninkovića nakon jednog kontranapada. Do kraja prvog poluvremena Neimari su uspjeli da povedu sa 2:1 u 17.minuti, drugim golom Sulejmana Salkića što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu prava revija golova, prvo Neimari postižu dva gola za rezultat 4:1, a strijelci su bili Sulejman Salkić u 25. minuti i Anel Dedić u 27. minuti.

U narednih pet minuta gosti postižu tri gola preko Jasmina Šuntića u 28, 30 i 32. minuti i rezultat je izjednačen na 4:4. Sljedećih pet minuta prava kanonada Neimara od četiri gola i rezultat je 8:4, a strijelci su bili Mahir Karić u 33. minuti, Sulejman Salkić u 34. minuti (četvrti gol Salkića), Mahir Karić u 34 i Emin Husejnović u 37. minuti. Gosti do kraja uspijevaju postići još jedan gol preko Ajdina Kavazovića za konačnih 8:5 za ekipu Neimaria.

Nakon desetog kola, prvi na tabeli su zenički „Neimari“ sa 27 bodova, gol razlika 65:31 i omjerom od devet pobjeda i jedan poraz u Žepču.

U narednom, 11. kolu Neimari gostuju ekipi MNK Novi Travnik. Nema sumnje da će se do posljednjeg kola između ekipa Neimari i Željezničara voditi velika bitka za prvo mjesto i plasman u doigravanje za ulazak u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi