Neimari uvjerljivi protiv Žepča, naredno kolo odluka o prvaku grupe
Zeničani su sjajnom igrom ubjedljivo savladali Žepče, te će u dobrom ozračju dočekati meč odluke u narednom kolu i gostovanje u Sarajevu, kod ekipe Željezničara

Prva liga FBiH u futsalu, 12. kolo

Neimari uvjerljivi protiv Žepča, naredno kolo odluka o prvaku grupe

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Futsaleri Neimaria iz Zenice sinoć su u zeničkoj Areni u okviru 12. kola 1.lige FBiH dočekali tim Žepča, te su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1, koja ih ostavlja na čelu tabele.

Zeničani su imali veliki motiv u ovoj utakmici, budući da je tim Žepča jedini koji je savladao Neimari u dosadašnjem dijelu sezone. Počelo je veoma dobro za domaće, kada je Alija Bajrić najbolji strijelac lige u 4.minuti zabio za 1:0. Nakon nekoliko šansi s jedne i druge strane u kojima su se istakli golmani, domaći dolaze do drugog gola u 15. minuti kada Amar Šišić pogađa za 2:0. Taj gol kao da je nokautirao goste, a to koriste domaći nogometaši koji minutu kasnije postižu i treći gol, a strijelac za 3:0 bio je Sulejman Salkić, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Kako je završilo prvo, tako je i počelo drugo poluvrijeme, Emin Husejnović u 21. minuti postiže novi gol za domaćina, za visokih 4:0. Nakon toga period mirnije igre do 28. minute, kada Alija Bajrić postiže svoj drugi, a ukupno pet gol za domaćina za visokih 5:0. Do kraja utakmice, gosti preko Igora Rašića uspijevaju postići počasni gol, te se utakmica završava ubjedljivom i zasluženom pobjedom domaće ekipe rezultatom 5:1.

Nakon 12. kola na prvom mjestu su Neimari sa 30 bodova, dok je drugi Željezničar sa 27 uz meč manje. Upravo će narednog vikenda u Sarajevu pasti i odluka o prvom mjestu i plasmanu u doigravanje za Premijer ligu u futsalu, budući da se sastaju Željezničar i Neimari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti