Četiri kvalitetna tima imaju jasan cilj, no samo je jedno mjesto u Premijer ligi

Biće itekako uzbudljivo do kraja

Četiri kvalitetna tima imaju jasan cilj, no samo je jedno mjesto u Premijer ligi

S. Mlaćo
U play off-u za prvaka Prve futsal lige Federacije BiH itekako je zanimljivo.

Odigrani su susreti četvrtfinala, a zanimljivo da su tri riješena tek nakon izvođenja penala.

Željezničar se lako obračunao sa MNK Lukavac te slavio u prvom meču 6:2, a zatim sinoć u drugom 7:4.

Plavi su imali i zanimljivu objavu nakon ovog meča.

“Ovaj put ćemo, tek na kraju ove objave napisati rezultat, jer zbog svega onoga sto smo doživjeli u Lukavcu, čovjek shvati da postoje i važnije stvari u životu od rezultata.

Važnije od toga je prijateljstvo, ljudskost, a sve smo to večeras doživjeli u Lukavcu, koji nas je iznenadio svojim gostoprimstvom.

Oglasi

Znali smo da dolazimo u prijateljsku sredinu, ali je ulog, zvani četvrtfinale, "prijetio" da prijateljske odnose stavi u drugi plan. Na sreću, to se nije desilo i Lukavac napuštamo puni dojmova, ali i kao polufinalisti play-offa za ulazak u Premijer ligu BiH.

Od srca se zahvaljujemo našim domaćinima i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo vidjeti. Zadužili su nas za cijeli život, a mi ćemo to znati cijeniti. Organizovali su nam iftar i druženje nakon utakmice, koja je završila rezultatom 7:4 za nas!

To znači da, ukupnim rezultatom 13:6, idemo u polufinale, gdje ćemo za protivnika dobiti MNK Čulin Mlin ili MNK Čapljina, s obzirom na to da se ne možemo sastati sa Neimarima, jer smo bilo u istoj grupi“, stoji u objavi kluba iz Sarajeva.

💙💙💙💙💙💙

Posted by Malonogometni klub Čapljina on Saturday, March 25, 2023

Čapljina je nakon 3:3 u prvom meču ugostila MNK Buba Mara te gubila 2:0 i činilo se da će gosti proći dalje. Ipak, Čapljinci dolaze do 2:2 i nakon penala prolaze dalje pobjedom 7:6.

Oglasi

FC Lilium je ugostio MNK Čulin Mlin, te slavo 6:5 u revanšu, te smo također gledali penale. Gosti su bili sretniji i spretniji te na kraju slavili 8:7.

Pravu dramu vidjeli smo i u Bužimu. Zenički Neimari su sa četiri gola prednosti stigli u Bužim kod FC Konjodor, ali domaći su im lako 'istopili' prednost.

Završilo je 7:3, te se pristupilo izvođenju penala. Zeničani su ipak slavili 4:3 te prošli dalje.

Tako su se u polufinale plasirali MNK Čapljina, Futsal Željezničar, MNK Čulin Mlin i MNK Neimari.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U utorak je planiran žrijeb, a s obzirom da su bili u istoj grupi, snage ne mogu odmjeriti Čapljina i Čulin Mlin, te Željezničar – Neimari.

U Premijer futsal ligu ide samo jedan tim.

Top Komentari

enko
Cisto sumnjam da biste ste bili ljubazni da je njima trebala pobjeda i da se igralo u sarajevu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi