Nije moglo bez varnica u najvažnijem meču sezone - Policija je morala reagovati
Video:Dino Kurbegović

MNK Neimari protiv FK Željezničar

Nije moglo bez varnica u najvažnijem meču sezone - Policija je morala reagovati

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

U zeničkoj Areni večeras se igra derbi sezone u okviru Prve futsal lige Federacije BiH grupa Centar između MNK Neimari i Futsal kluba Željezničar, a važnost utakmice očekivano je donijela dosta varnica i viđen je i jedan incident po završetku prvog poluvremena.

Neimari i Željezničar igraju veliki derbi grupe Centar Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine. Meč odlučuje koji tim ide u doigravanje za plasman u doigravanje za Premijer ligu.

Sjajna atmosfera vlada u Zenici. Više od 2000 navijača bodri domaći tim, a nakon prvog dijela Neimari vode s 1:0 pogotkom Dedića.

Po završetku prvog dijela došlo je do incidenta. Došlo je do naguravanja između igrača i trenerskog osoblja. Palo je dosta teških riječi, ali srećom veći incident je spriječen.

Policija je na vrijeme reagovala. Nakon kraćeg naguravanja ekipe su otišle u svlačionicu i sve se brzo smirilo.

Nije nikakvo čudo što je bilo varnica u ovom meču. Ulog je veliki, doigravanje za Premijer futsal ligu Bosne i Hercegovine gdje ima mjesta samo za jednu ekipu.

Prije ovog kola oba tima imala su po 21 osvojen bod. Ulog je zaista ogroman, pa je sasvim očekivano da ima određenih varnica na terenu.

U Zenici je danima pred ovaj meč vladala prava 'mobilizacija'. Neimari su činili sve da dovedu publiku na tribine i očigledno su uspjeli u tome.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Veliku podršku s tribina ima ovaj tim u večerašnjem meču. Za sada su na dobrom putu da ostvare trijumf i vidjet ćemo hoće li na kraju slaviti.

Podrška na meču puno im sigurno znači. Silno žele plasman u doigravanje, ali nažalost tamo ima mjesta samo za jednu ekipu.

Top Komentari

Brazuka
Neimari docete vi opet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi