Neimari na pogon Salkića, Dedića i Krehmića bolji od Konjodora
Salkić je večeras bio nezaustavljiv za gostujuće igrače, a osim dva gola, nekoliko puta atraktivnim potezima digao je publiku na noge u zeničkoj Areni

Četvrtfinale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH

Neimari na pogon Salkića, Dedića i Krehmića bolji od Konjodora

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u zeničkoj Areni odigran prvi susret četvrtfinala doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu u kojem su se sastali domaći Neimari, te ekipa Konjodor iz Bužima. U veoma zanimljivom meču pred oko 800 gledalaca, slavila je ekipa iz Zenice rezultatom 8:4.

Zeničani su u ovaj meč bez povrijeđenog Mahira Karića, ali veoma motivisani sa jakom željom da se i ove godine kao prethodnih domognu finala doigravanja, te pokušaju konačno ući u Premijer ligu BiH.

Poveli su izabranici Mersida Burekovića u 4. minuti, a strijelac je bio Hadis Krehmić za rezultat 1:0 za Neimare. Nastavili su domaćini atakovati ka golu gostiju, a novi gol postignut je već u 7. minuti, a strijelac je za 2:0 bio Anel Dedić. Gostujući igrači kao da nisu znali šta ih je zadesilo, a to koriste domaćini, te u 11. minuti povećavaju vodstvo na 3:0, a ponovo pogađa večeras raspoloženi Hadis Krehmić. Nije tu bio kraj mukama ekipe iz Bužima jer je Sulejman Salkić u 13. minuti postigao gol za visokih 4:0. Nakon tog gola gosti su krenuli odlučnije prema golu domaćina, te stižu i do gola u 17. minuti, kada za 4:1 pogađa Emir Mulić, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti, koji u 24. minuti stižu do drugog gola, a strijelac za 4:2 bio je Muhamed Ramić. Uz veliku pomoć publike, domaći igrači ponovo se bude, te postižu novi pogodak preko Sulejmana Salkića u 26. minuti za 5:2 na semaforu. Nastavila se otvorena igra,a gosti u 29. minuti stižu do trećeg gola, a strijelac je bio Senad Dervišević. Nakon toga ponovo period igre koji pripada domaćim igračima, koji postižu tri uzastopna gola, a strijelci su bili Krehmić i Dedić u dva navrata. Poraz gostiju ublažio je Mirsad Begić za konačnih Neimari- Konjodor 8:4.

Sigurno da će u uzvratu u Bužimu biti dosta uzbuđenja, te se očekuje jedna utakmica za gol više, a sigurno da će najviše profitirati oni koji dođu u dvoranu i budu aktivni sudionici uzvrata četvrtfinala doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti