Neviđena drama u Skoplju: Sudije priznale kontoverzan gol Bosni i Hercegovini, Makedonci "poludili"

Upisan i peti trijumf

Neviđena drama u Skoplju: Sudije priznale kontoverzan gol Bosni i Hercegovini, Makedonci "poludili"

A. Čaušević

Futsal reprezentacija BiH je pobijedila u Skoplju s 2:3 te tako Sjevernu Makedoniju ostavila bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Finiš susreta je bio izuzetno dramatičan i može poprimiti epitet "neviđenog", barem kada je u pitanju bh. reprezentacija.

Na 70-ak sekundi prije karaj Ramadan je zabio za 2:2 te vratio nadu svojoj ekipi, međutim izabranici Ive Kreze se nisu predali te su krenuli po gol.

Na 12 sekundi prije kraja brza kombinacije i odlična pozicija za Jelića koji šutira, a Petrovski nekako brani, ali mu je lopta prošla ispod ruku.

Sudijski par Bugenko-Jakobsen su pokazali na centar što je jako razuljutilo domaćine, ali je na kraju ipak ostalo 2:3.

Iz ponovljenog snimka zaista je teško reći da li je lopta prešla gol-liniju ili ne. U svakom slučaju pamti se nova pobjeda bh. reprezentacija, ukupno peta u kvalifikacijama.

Top Komentari

Pajver
Uf da je ovakav gol priznat protiv behaje bilo bi kmečanja bar mjesec
2 34
realista1982
PA njima nije bila ni Ronaldova lopta presla gol liniju...
28 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti