Tuzlanski derbi nije mogao proći bez nereda: Nemile scene na kraju

Salines slavio u Mejdanu

Tuzlanski derbi nije mogao proći bez nereda: Nemile scene na kraju

Edmir Škorić

Ovog vikenda igraju se utakmice petog kola Premijer futsal lige BiH, a u petak 11. novembra u Tuzli se igrao gradski derbi između Bosna Kompred i Salinesa.

Tuzlanskim derbijem otvoreno je kolo, a u Mejdanu nije nedostajalo uzbuđenja u duelu ljutih rivala.

Susret je završen pobjedom Salinesa rezultatom 5:2. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1, ali u nastavku golijada u kojoj su daleko uspješniji bili formalni gosti ovog duela.

Međutim, sam kraj meča donio je dosta nemilih scena. Nervoza je učinila svoje, pa su se u jednom trenutku igrači počeli fizički obračunavati, a jedan igrač Salinesa usljed udarca srušio se na parket.

Nastala je velika gužva, ali srećom ubrzo se sve smirilo, a delegat će svakako imati puno posla, dok će sasvim sigurno biti kazni za brojne aktere ovog gradskog derbija.

Salinesu je ovo bila druga pobjeda, dok je Bosna Komper upisao treći poraz.

U subotu 12. novembra igraju se tri utakmice. Futsal klub Doboj je domaćin gornjevakufskoj Slogi, u Konjicu se očekuje veoma dobra utakmica u kojoj domaćini ugoščuju GFC Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Aktuelni prvaci FC Mostar SG je u međuvremenu odigrao zaostalu utakmicu 3. kola na domaćem terenu protiv Sloge i pobijedio rezultatom 11:2 i preuzeo lidersku poziciju.

Za nedjelju je rezervisan duel Mostar SG Staklograd i Brotnjo od 19 sati, dok je odgođen duel MNK Hercegovina - KMF Radnik.

Top Komentari

Sartaalla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 2
FahroKonjHodzic
koljuse ko pascinje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi