Veliko iznenađenje u ovom kolu: Prvak pao na Grbavici, Sloga i dalje drži lidersku poziciju

Uzbudljiva sezona u Premijer futsal ligi

Veliko iznenađenje u ovom kolu: Prvak pao na Grbavici, Sloga i dalje drži lidersku poziciju

S. Mlaćo

U Premijer futsal ligi naše zemlje odigrane su četiri utakmica šestog kola, a jedan meč se igra sutra.

Veliko iznenađenje vidjeli smo sinoć na Grbavici gdje je Željezničar ugostio aktuelnog prvaka Radnik MD Shop. Gosti iz Bijeljine ove sezone ne znaju za poraz i bili su veliki favoriti, dok su domaći bili itekako oslabljeni, što zbog povreda, što zbog kartona, no vjerovali su u sebe i na kraju slavili važnu pobjedu.

Završilo je 4:3 pogotkom Željezničara za pobjedu u posljednoj minuti. Za Plave sa Grbavice su pogađali Tabaković, Čovrk, te Jović (autogol), dok je pobjedonosni pogodak postigao Senahid Zeba i dobio ovacije navijača.

Za goste su strijelci bili Marinović, Pavić i Pavlović.

GFC Sarajevo se bez problema obračunao sa MNK Hercegovina, bilo je 5:1. Strijelci za Sarajlije bili su dva puta Bilić, te po jednom Hodžić, Džafo i Peko (ag.). Jedini pogodak za goste djelo je Marija Mikulića.

Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja i dalje ne zna za poraz. Sloga je u ovom kolu gostovala kod Borca iz Banja Luke i remizirala, iako je lako mogla do punog plijena. Na kraju je završilo 2:2.

Oglasi

Gosti su dva puta vodili i to golovima Zukana i Halilovića, no Pavlović i Eskić su donijeli bod Borcu.

Sjajan meč odigrali su u Čitluku Brotnjo i Salines. Završilo je 5:4 za domaće, iako su gosti prvi poveli pogotkom Šišića.

Pobjedu Brotnu donijeli su Luka Pehar koji je postigao dva pogotka, te Kvesić, Dujmović i Palac. Kod gostiju dva pogtoka Šišića, te po jedan Salkića i Salčina.

Sutra u Tuzli igraju Sloboda Kompred i FC Mostar SG.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Kada je tabela u pitanju, Sloga je prva sa 16 bodova, Radnik ima 12, ali i utakmicu manje. Borac je na 11 bodova, a Salines ima devet.

Na dnu su Brotnjo i Heregovina sa po tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti