Sloga kao lider stiže na Grbavicu, ali duel sa Željezničarom najavili su biranim riječima
FOTO: Armin Herić/fkz.ba

Plavi se nadaju da uz podršku navijača mogu zaustaviti sjajne goste

Sloga kao lider stiže na Grbavicu, ali duel sa Željezničarom najavili su biranim riječima

S. Mlaćo

U četvrtom kolu Premijer futsal lige naše zemlje u nedjelju između ostalih snage će odmjeriti Futsal klub Željezničar i MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Željezničar je nakon sjajne prošle sezone izborio plasman Premijer ligu, te nakon tri kola Plavi imaju četiri boda. Poraženi su tek u Banjoj Luci u trećem kolu od Borca.

Sada Željezničaru stiže Sloga koja je maksimalna u tri kola i zaista su Jusufbašić, Delić, Zukan, Milanović i društvo dobili brojne pohvale na otvaranju nove sezone

Nema sumnje da će biti uzbudljivo i u nedjelju u dvorani Goran Čengić na Grbavici od 18 sati, a posebno je zanimljiva objava gostiju pred ovaj meč.

Iskazali su veliki respekt prema porodici Željezničar i pokazali time i svoju veličinu.

"Željezničar. Željo. Ljubav. Poštovanje. Ivica Osim, Meša Baždarević, Edin Džeko. Navijači. Pomislit ćeš uglavnom na to kad spomeneš veliki Željezničar. Ili na polufinale Kupa UEFA, Baljićevo biciklo, inat radničke klase, Grbavicu, Bukalov top, daidžu koji je dobio ime po Edinu Bahtiću jer je rahmetli dedo plaho volio "Fiću". Pomislit ćeš na malenog dječaka iz komšiluka kojeg je još jedan dedo otrovao Željom i koji emotivno doživljava svaku tekmu plavog velikana, tamo negdje u srednjoj Bosni, daleko od Grbavice.
Futsal klub Željezničar. Naš naredni protivnik. Dio velike Željine porodice. Osnovan sto godina poslije nogometnog kluba. 1921.godine, Dimitrije Dimitrijević osnovao je fudbalski klub zajedno sa svojim prijateljima.

Oglasi

2021.godine rodio se i futsal klub, a na čelo su stali vjerni Manijaci sa puno entuzijazma, a ostali navijači su im dali veliku podršku. Već u prvim domaćim utakmicama, u futsal svijet su otišli sjajni snimci navijanja Manijaka u dvorani Goran Čengić koja se nalazi pored kultne "Grbavice".

U prvoj sezoni nisu uspjeli plasirati se u Premijer ligu, ali u drugoj sezoni sve se posložilo. U klub su stigla poznata futsal imena, ponajprije treba spomenuti Anela Radmilovića, jednog od najboljih bh. futsalera u zadnjih petnaest godina. Emir Sipović, Emir Đuderija, Adnan Delihasanović postali su dio ekipe, a uz Bašovića, Hotu, Pljevljaka, mladog Demirovića, izgledalo je da su spremni napasti elitni rang. Ipak nije sve funkcionisalo kako treba i pravi procvat futsal Želje dolazi sa promjenom trenera. Muris Krka sjeo je na Željinu klupu i dao nešto novo klubu. Njegov rukopis se osjetio u Željinoj igri, i poslije sjajnog Play offa, Plavi su stigli u elitu.

Pred početak nove sezone, Željo je lišen usluga Radmilovića, koji se morao operisati. Ipak do sada se to nije osjetilo puno na igri Željezničara, i pravo su osvježenje u ligi. Ekipu je pojačao Edis Sarajlić, nama u srednjoj Bosni dobro poznat po igrama za MNK Iskra Vrbas, i sa mnogih turnira. Kao pojačanje je stigao i Dženan Klačar, vrlo dobar turnirski igrač kojem je data šansa. Iz gradskog rivala Sarajeva stigao je mladi Harun Čovrk kojeg je naša publika već upoznala.

Željezničar. Željo. Ljubav. Poštovanje. Ivica Osim, Meša Baždarević, Edin Džeko. Navijači. Pomislit ćeš uglavnom na...

Posted by MNK SLOGA - WWIN Gornji Vakuf - Uskoplje on Wednesday, November 1, 2023

Željina najveća prednost je publika, Manijaci po običaju napune dvoranu, pjesmom nose svoje momke, ali sigurni smo da će to imponovati i našim momcima koji sigurno žive za ovakve utakmice kao i svaki pravi sportista.
Vjerujemo da će dati sve od sebe i pokušati odigrati kao u prva tri kola. Sigurno će im biti puno lakše jer nismo pod rezultatskim imperativom.

Ekipa, uživajte, zabavite se, zabavite nas", stoji u objavi MNK Sloga.

Zaista lijep potez čelnika MNK Sloga, te nema sumnje da će gosti biti lijepo dočekani u dvorani na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Futsal Željezničar će u narednom kolu dočekati MNK Sloga. Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 18:00 sati. Vidimo...

Posted by Futsal klub Željezničar on Tuesday, October 31, 2023

Kada je Futsal Željezničar u pitanju, Plavi su uz mnogo samopouzdanja krenuli u Premijer futsal ligu i mnogo su napredovali u proteklom periodu u svim segmentima. Vjeruju da mogu zaustaviti sjajnu Slogu i na kraju se radovati sa svojim navijačima koje su pozvali da dođu u što većem broju i uživaju u još jednom futsal spektaklu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi