Radnik MD Shop slavio u sjajnom meču, Željezničar ubjedljiv, veliki preokret Sloge
FOTO: Armin Herić, www.fkz.ba

Odigrano drugo kolo Premijer futsal lige naše zemlje

Radnik MD Shop slavio u sjajnom meču, Željezničar ubjedljiv, veliki preokret Sloge

S. Mlaćo

U Premijer futsal ligi naše zemlje odigrano je drugo kolo.

Bilo je veoma zanimljivo, a vidjeli smo efikasne utakmice i dosta uzbuđenja.

Aktuelni prvak naše zemlje Radnik MD Shop Bijeljina slavio je na gostovanju u Sarajevu kod GFC Sarajevo. Bilo je 6:5, a gosti su vodili 3:0 golovima Jovića, Marinkovića te Duvnjaka koji je zatresao vlastitu mrežu.

Sarajlije se nisu predavale, te preko Hodžića, Brkanića i Marinkovića (ag.), stižu do izjednačenja.

Na kraju ipak pobjeda Radnika 6:5, a tri pogotka upisao je Mirko Marinković.

Mostar SG se bez problema obračunao sa Salinesom. Bilo je 5:1. Strijelci za Mostarce bili su dva puta Podrug, Kalajdžić, Kahvedžić i Salkić(ag.).

Jedini pogodak za goste djelo je Amara Šišića.

Oglasi

Veliki preokret vidjeli smo na Pecari gdje su igrali MNK Hercegovina i MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Domaći su vodili 3:1 golovima Gašpara, Grbešića i Ćorluke, no gosti se nisu predavali. Golovima Jusufbašića, Milanovića i Zukana u posljednji sekundama stižu do velikog preokreta i druge pobjede u dva kola Premijer lige.

Idemo Sloga 💪 MNK Hercegovina🆚MNK Sloga WWin 3:4 ⚽ Bilkan ⚽ Jusufbašić ⚽ Milanović ⚽ Zukan Ponovo je bilo na glavu, bravo momci ♥️

Posted by MNK SLOGA - WWIN Gornji Vakuf - Uskoplje on Saturday, October 21, 2023

Sloboda Kompred je sa 3:2 u Mejdanu bila bolja od Borca. Dva pogotka kod Slobode postigao je Deni Imširović, a jedan Benjamin Smajić. Za goste su pogađali Đorđe Kaurin i Aleksandar Munjiza.

Željezničar je na Grbavici bio ubjedljiv protiv MNK Brotnjo (8:2). Pobjeda Plavih nijednog trenutka nije došla u pitanju, pa su domaći navijači sretni i zadovoljni napustili dvoranu.

Oglasi

Kod Željezničara se istakao Bakir Hota sa četiri pogotka, dva je dodao Anes Demirović, a po jedan Emir Đuderija i Adnan Delihasanović.

Strijelci za goste bili su Luka Pehar i Dario Penava.

Nakon dva kola Sloboda Kompred, Radnik MD Shop i MNK Sloga imaju šest bodova. Futsal Željezničar ima četiri, a Mostar SG tri boda.

Bez bodova su Brotnjo, Salines i Hercegovina.

U narednom kolu izemđu ostalih igraju Radnik MD Shop - Mostar SG, Borac - Željezničar, MNK Sloga - Sloboda Kompred...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi