Galić: Pobjeda nad Zrinjskim je šlag na prekrasnu jesen

Golman MNK Mostar SG

Galić: Pobjeda nad Zrinjskim je šlag na prekrasnu jesen

Trijumfom nad Zrinjskim, Mostar SG Staklorad stavio je tačku na najblistaviju godinu u klupskoj historiji.

U 2017. ovaj klub je postao prvak BiH, osvojio je Kup BiH, superiorno je prošao kroz preliminarnu fazu UEFA futsal kupa, potom je igrao zapaženu ulogu u glavnoj fazi ovog takmičenja, dok je u jesenjem dijelu sezone ostvareno 11 pobjeda na isto toliko mečeva, uz plasman u četvrtfinale Kupa naše zemlje.

Veliki doprinos za sve navedeno dao je golman Stanislav Galić. Nakon povrede zbog koje je pauzirao više od mjesec, ljubimac navijača Mostar SG-a vratio se večeras na gol i učestvovao u pobjedi nad Zrinjskim u posljednjem kolu jeseni.

"Tim koji računajući i prošlu sezonu ostvari 19 pobjeda u nizu zaslužuje sve pohvale i najveći respekt. Potvrdili smo da smo najbolja ekipa u državi, a trijumf u gradskom derbiju nad Zrinjskim bio je samo šlag na prekrasnu, nezaboravnu polusezonu u kojoj smo osim pobjeda u prvenstvu i Kupu, bili uspješni i u Ligi prvaka. Svi igrači, stručni štab, članovi Uprave i ostali uposlenici kluba zaslužuju čestitke i pohvale za ovaj zaista veliki uspjeh", kazao je Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Slijedi mala pauza, a onda i pripreme za proljetni dio sezone.

"Sad ćemo odmoriti, a onda ide proljetni dio u kojem ćemo posao privesti kraju", najavio je Galić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi