HFC Zrinjski nakon drame u polufinalu Kupa
Nakon sjajnog susreta Mostarci su ti koji slave prolaz u polufinale. Foto: HFC Zrinjski

I drugi mostarski klub u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine

HFC Zrinjski nakon drame u polufinalu Kupa

HFC Zrinjski večeras je u Brčkom u dramatičnoj utakmici protiv KMF Beli Anđeo slavio rezultatom 5:4 i plasirao se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Nakon što je danas Mostar SG Staklorad s lakoćom na svom parketu preskočio FC Salines, drugi mostarski klub je to učinio na mnogo teži način. 

Zrinjski je poveo već na samom startu utakmice golom Boškovića, no samo minutu kasnije Dupor pogađa vrata Mostaraca i vraća stvari na početak. Šesti minut donosi novu prednost Mostaraca za koje pogađa Ivanković no domaćin poravnava u 11. minuti golom Kapikula.

U 14. minutu Romano Vlaho zabio je za 3:2 i s tim rezultatom, prednošću Zrinjskog, otišlo se na odmor. Čim je počelo drugo poluvrijeme Marin Suton zabio je gol za 4:2 i činilo se da će Zrinjski s lakoćom privesti kraju ovaj susret. Dvije minute kasnije na 3:4 smanjuje Dupor a u 36. minuti Edin Muratović pogađa za 4:4. Ovu veliku dramu okončao je svojim drugim golom Marin Suton i donio veliku radost svojim suigračima i treneru Tomičiću. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi