HFC Zrinjski slavio protiv MNK Seljaka
Plemići pobjedom otvorili ovogodišnje natjecanje na svom parketu u futsal Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Futsaleri Zrinjskog sigurni na startu sezone

HFC Zrinjski slavio protiv MNK Seljaka

Futsaleri HFC Zrinjskog večeras su pobjedom od 3:1 protiv MNK Seljaka iz Livna otvorili Premijer ligu Bosne i Hercegovine na svom parketu u dvorani na Bijelom Brijegu. U tvrdoj, ali iznimno dinamičnoj utakmici Plemići su dominirali i na kraju zasluženo upisali nove bodove u prvoj domaćoj utakmici ove sezone.

Gosti su dobro otvorili meč, te nekoliko puta zaprijetili golmanu Zrinjskog Skuhanu, no ubrzo su domači vratili ravnotežu u meč i preuzeli inicijativu. Golom Ivankovića HFC Zrinjski je poveo te na veliki odmor otišao s prednošću od 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je kvalitetniju igru od strane oba tima, a Suton je uskoro povisio na 2:0. Pred kraj meča Zelenika je postavio za goste nedsostižnih 3:0, dok je Tomislav Grbešić malo ublažio poraz i na kraju postavio konačnih 3:1.

Sve u svemu, odlična utakmica nakon koje je trener Zrinjskog Nikola Tomičić mogao biti zadovoljan i igrom i rezultatom, obzirom da su u HFC Zrinjskom ove sezone najavili borbu za sami vrh.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Zrinjski u dva kola ima isto toliko pobjeda i na diobi je prvog mjesta sa Salinesom i MNK Centrom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi