Ivešić sa pet golova predvodio Žepče do pobjede u Zenici
Kapiten ekipe iz Žepča Kristijan Ivešić večeras je odigrao simultanku, te je sa pet golova vodio svoj tim do pobjede nad Zeničanima

Prva futsal liga FBiH, 7.kolo

Ivešić sa pet golova predvodio Žepče do pobjede u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je na Bilmišću odigrana posljednja utakmica 7. kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1. MNK Calp je dočekao tim MNK Žepče, a na kraju slavili su gosti rezultatom 10:6.

Prije ovog duela Zeničani su imali četiri boda, dok su gosti iz Žepča osvojili bod manje. Malobrojni gledaoci koji su večeras došli u dvoranu na Bilmišću mogli su vidjeti jednu dobru i zanimljivu utakmicu punu preokreta rezultata.

Poveli su domaćini već u prvoj minuti, a strijelac za 1:0 bio je Haris Hećo. Gosti su se brzo vratili u utakmicu, te su poravnali u 5. minuti, a strijelac je bio Kristijan Ivešić. Zeničani do novog vodstva dolaze u 15. minuti, a strijelac gola bio je Amar Šišić. Samo minutu kasnije novo izjednačenje rezultata, a gol za Žepče za 2:2 postigao je Igor Rasić. Gosti do prvog vodstva na utakmici dolaze u 17. minuti, a svoj drugi gol na utakmici postiže Kristijan Ivešić za 2:3. Domaćini se ne predaju te do izjednačenja stižu u 18. minuti, strijelac za 3:3 bio je Sulejman Salkić. Izabranici Mersida Burekovića do preokreta i novog vodstva od 4:3 dolaze u 19. minuti, a strijelac je Enes Čolić. S rezultatom 4:3 za Calp otišlo se na odmor.

U drugom dijelu prava drama na terenu i preokret u režiji gostiju. U 23. minuti do novog izjednačenja na utakmici Žepče dolazi preko Marka Jukića 4:4. Ponajbolji igrač u domaćoj ekipi Sulejman Salkić u 24. minuti donosi Calpu novo vodstvo 5:4. Kada je u 31. minuti autogol postigao Slaven Perković za vodstvo Calpa 6:4 svi su mislili da će domaćini ostvariti pobjedu. Prolomni trenutak utakmice desio se u 32. minuti kada je Sulejman Salkić izašao sam na golmana Žepča, te umjesto da riješi utakmicu, njegov pokušaj brani golman Žepča, te u sljedećem napadu gosti postižu gol za 6:5, a strijelac je bio danas sjajni Kristijan Ivešić. Od tog trenutka sve je krenulo po zlu za domaće, tako da u 34. minuti Amar Vehabović postiže autogol i rezultat na semaforu je 6:6. U 36. minuti Marko Jukić postiže gol za 6:7, a onda su domaćini pokušali s igračem umjesto golmana da preokrenu rezultat, ipak nisu imali dovoljno koncentracije, te su gosti s još dva gola Kristijana Ivešića, te jednim Marka Jukića slavili pobjedu rezultatom 6:10.

Nakon današnje utakmice uslijedit će zimska pauza, Žepče će polusezonu završiti sa šest bodova, dok su Zeničani prvi dio sezone okončali s četiri boda.

MNK Calp- MNK Žepče 6:10

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Calp: Beganović, Hećo, Salkić, Šišić, Imamović, Vehabović, Bajramović, Čolić, Brkić i Čančar. Trener: Mersid Bureković.

Žepče: Vuković, Jukić, Perković, Rašić, Ivešić, Kosić, Adžić, R. Rašić, N. Ivešić, L.Perković, L.Ivešić i Markanović. Trener: Ilija Šimić.

Top Komentari

Prazina
Bravo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije