Bubamara u Zenici bolja od Calpa
Ekipa iz Cazina večeras se pokazala kao znatno bolji i uigraniji tim od domaćina, koji je u odnosu na prošlu sezonu gotovo izmijenio čitav tim

Prva liga FBiH u futsalu, 2.kolo

Bubamara u Zenici bolja od Calpa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su odigrane utakmice 2.kola Prve futsal lige FBiH Grupa 1. U Zenici domaći Calp dočekao je tim Bubamare iz Cazina. U veoma zanimljivom meču gosti su na kraju slavili rezultatom 2:4.

Zeničanima je današnja utakmica bila prva u sezoni, budući da su bili slobodni u prvom kolu. Domaćini su u novu sezonu ušli s novim trenerom Mersidom Burekovićem, te jednim podmlađenim timom, gdje je od prošle sezone ostali samo par igrača. Gosti iz Cazina danas su se predstavili zeničkoj publici u veoma dobrom izdanju, a jedan nogometaš gostujuće ekipe obilježio je današnji meč.

Iako je bilo nekoliko šansi s obje strane, na prvi gol se čekalo do 16. minute, kada gosti dolaze u vodstvo 0:1, a strijelac je bio Elmin Prošić. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:1. Drugi dio utakmice ponovo bolje otvaraju gosti, koji u 23.minuti postižu novi gol, a za 0:2, strijelac je ponovo Elmin Prošić, inače najbolji igrač gostujućeg tima. Nisu se gosti na tome zaustavili pa su u 29. minuti imali velikih 0:3, a strijelac je ovaj put bio Sandi Nuhić.

Tek nakon trećeg gola gostiju, Zeničani su krenuli igrati onako kako su trebali od početka utakmice. U 31. minuti za 1:3 i smanjenje vodstva gostiju gol postiže Amar Šišić. Nastavio je Calp napadati ka golu gostiju iz Cazina, a novi gol u mreži danas sjajnog Salima Karalića desio se u 35. minuti, a strijelac je bio Enes Čolić. Nakon toga domaći trener uveo je igrača umjesto golmana, kako bi domaćini eventualno stigli do izjednačenja i jednog boda. U takvoj igri nisu uspjeli, a jednu grešku domaće ekipe u organizaciji napada kažnjava golman Bubamare i najbolji pojedinac meča Salim Karalić koji s gola na gol postiže četvrti gol za goste iz Cazina, za konačnih 2:4 za Bubamaru.

Calp-Bubamara 2:4

Calp: Begaović, Delić, Imamović, Pjanić, Bajramović, Brkić, Čančar, Čolić, Šabanović, Osmančević, Šišić. Trener: Mersid Bureković.

Bubamara: Karalić, Halkić, Prošić, Čatić, Mizić, Šarić, Račić, Mehić, Kličić, Nuhić, Husić, Omanović. Trener: Dževad Mehić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi