Ko je davio sudiju: "To su nebuloze, a sudija je vjerovatno nagrađen od druge dvije ekipe"
"Od prijateljske utakmice pravili su nebulozu"

Trener Bosne Kompred Mirsad Ovčina za SportSport.ba nakon prekida utakmice

Ko je davio sudiju: "To su nebuloze, a sudija je vjerovatno nagrađen od druge dvije ekipe"

E. Dindić

U 14. kolu Prve futsal lige BiH u Banovićima su se sastali istoimeni domaćin i Bosna Kompred. Susret je prekinut u 29. minuti prvi vodstvu domaće ekipe rezultatom 2:0, a razlog koji je naveo delegat tog susreta je napad trenera Bosne Kompred Mirsada Ovčine na sudiju. 

Trener tima iz Tuzle iznio je svoju verziju priče, te smatra da sve što je napisano u zvaničnom izvještaju delegata zapravo - preuveličano.

"Pročitao sam ono što svi pričaju, to da sam napao sudiju i da sam ga davio. Moram da kažem do su to čiste nebuloze. U jednoj zaista prijateljskoj utakmici, već su počele svakakve radnje, željeli su mene i našeg najboljeg igrača Mehmeda Ramića da isključe. Njega nisu mogli, sreća jer sam ja to istjerao sve na vrijeme", kazao je Ovčina za SportSport.ba, pa je nastavio:

"Čovjek u crnom hoće da rješava neke stvari, vjerovatno je dobro dobio od ove ostale dvije ekipe. Da budem iskren, bolje što se ovako desilo, neka dobijem 1000 KM kazne, pa neka dobijem i zabranu vođenja ekipe nego da neko kroji sudbinu sa strane".

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Sve su to preuveličali, to je bilo čisto odgurivanje i ništa drugo, ima snimak na kojem će se sve vidjeti. Da je tako šta žestoko bilo kako oni predstavljaju, policija bi tu reagovala, ja bih izašao u svim vijestima i medijima. Nije ni krenula završnica željeli su nas na nečastan način zaustaviti", završio je svoje izlaganje Ovčina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi