Liga prvaka u futsalu stiže u Jablanicu

Mostar SG domaćin turnira

Liga prvaka u futsalu stiže u Jablanicu

A. Čaušević

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada bit će domaćini Glavne runde (Main round) UEFA-ine Lige prvaka. Ova informacija je potvrđena na službenoj stanici UEFA-e. 

"Ovo je velika stvar za naš klub i za BIH. To je još jedna potvrda da smo dobro organizovan klub u kojeg povjerenje ima i UEFA. Ovo je Glavna runda, a to smo postigli našim radom i dobrim rezultatom iz godine u godinu", rekao je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.

Pored šampiona naše zemlje, domaćinstvo u grupi B su dobili još Olmissum (CRO), Uragan Ivano - Frankivsk (UKR) i Luxol St. Andrews (MLT).

Klubovi će biti raspodijeljeni u četiri grupe, a samo prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe ostvarit će plasman u narednu fazu takmičenja, u Elitnu rundu.

Glavna (Main round) runda će se igrati od 26. do 31. oktobra, a zbog neispunjavanja uslova dvorane USRC 'Midhat Hujdur - Hujka', sve utakmice umjesto u Mostaru igrat će se u sportskoj dvorani Jablanica u Jablanici.

Izvlačenje grupa bit će obavljeno 30. avgusta u 16 sati u sjedištu UEFA-e, u Nyonu.

Top Komentari

bk123
Svaka čast Jablanici al sramota je za grad Mostar da nema dvorane, da je nešto jako dvorana u Jablanici il' Širokom Brijegu misaona imenica za grad Mostar
3 0
user1597698961
Ajm dovedite barcelonu, kairat ili sporting hahan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi