Selektor futsal reprezentacije BiH

Matan: Vjerujem da možemo izboriti baraž

D. Kurbegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dva dana odigrala je dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Makedonije. Izabranici selektora Bore Matana u prvoj utakmici pobijedili su 7:3, dok su u drugoj utakmici poraženi 1:3.

Nakon dvomeča protiv Makedonije, selektor je za SportSport.ba govorio o utakmicama, kvalifikacijama, te mladoj selekciji futsal reprezentacije.

"Mi smo igrali s izmijenjenom selekcijom sa dosta novih igrača, možemo biti zadovoljni onime što smo pokazali.Ipak smo mi igrali bez pet-šest igrača koji nisu došli na ovo okupljanje.Dobili smo nekoliko novih mladih igrača. promijenili smo stil igre, igrali smo znatno brže i agresivnije, te mislim da je ovo dobar pokazatelj za naredne akcije" ističe Matan.

Kvalifikaciona grupa naše selekcije je veoma teška.

"Pa kvalifikacijska grupa je veoma teška, imamo dvije reprezentacije koje su nastupile na posljednjem Evropskom prvenstvu. Azerbejdžan ima nekoliko brazilskih igrača oni su i domaćini, ali mi ako nastavimo u ovom ritmu s ovim mladim igračima sigurno da ćemo dati sve od sebe. Pokušat ćemo odigrati još nekoliko prijateljskih utakmica, nadam se da će to biti dovoljno da možemo izboriti baraž za Evropsko prvenstvo" kaže Matan.

Nedavno je formirana i U-21 futsal selekcija što je korak naprijed za ovaj sport

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Ovo je potez saveza za svaku pohvalu, igrat ćemo protiv Francuske naredne sedmice u Zenici. Imamo dva igrača u seniorskoj reprezentaciji, Ivanković i Aladžić, koji imaju pravo igrat za U-21 selekciju. Svakako da će nam u budućnosti mnogo značiti ova mlada selekcija, gdje će se selektirati mladi igrači, koji će biti naš zalog za budućnost", završio je Matan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi