Šta se sprema večeras u Hercegovini: Stiže Velež, ulaznica više nema, a domaći najavljuju spektakl
FOTO: Facebook MNK Čapljina

Ko će ostati sa nadom da može igrati Premijer futsal ligu naše zemlje?

Šta se sprema večeras u Hercegovini: Stiže Velež, ulaznica više nema, a domaći najavljuju spektakl

S. Mlaćo

Sama je završnici u sezoni Prve futsal lige naše zemlje. Takmičenje se igra u četiri grupe, a po dvije prvoplasirane ekipe će nastaviti borbu za Premijer futsal ligu naše zemlje.

Dvorane su sve ispunjenije, a pravi spektakl očekuje se danas u Hercegovini. Naime, u grupi Jug se već zna da je lider MNK Čulin Mlin iz Livna, a za drugo mjesto bore se Čapljina i Velež.

Čapljincima je za drugo mjesto dovoljan i bod, a Veležu 'igraju' samo tri boda. U Čapljini je već danima euforija, svi žele na ovaj meč, a navijači su već 'razgrabili' sve ulaznice.

Biće to atmosfera za pamćenje i nadamo se pravi spektakl i na parketu gdje će pravdu dijeliti Anel Puce iz Mostara i Semin Mamela iz Breze, čije suđenje će svakako biti pod lupom javnosti.

Meč počinje u 19 sati, a najavio ga je za SportSport čuvar mreže MNK Čapljina Draženko Jurković.

"Bod nam je dovoljan za doigravanje, no nećemo sigurno igrati tako. Respektujemo našeg protivnika, ali pred našim navijačima i u našoj dvorani mi idemo na pobjedu", rekao je Jurković.

Oglasi

Zadovoljni su sezonom, napravili su jednu prelijepu sportsku priču u svom gradu, te samoj Hercegovini, gdje se sve više priča o utakmicama MNK Čapljina, atmosferi i drugim pozitivnim stvarima.

"Mi ćemo biti zadovoljni samo ukoliko izborimo doigravanje. Nismo više debitanti u ligi, ovo je naša treća sezona, te se svake sezone očekuje neki iskorak. Teško će biti nadmašiti prošlu sezonu kada smo igrali finale Kupa BiH i polufinale doigravanja za Premijer ligu. Treba ipak sačekati ishod večerašnje utakmice, pa govoriti o planovima za dalje".

Ulaznice su otišle u rekordnom broju, navijači najavljuju podršku od prve minute. Slike iz Čapljine će sigurno obići našu zemlju, ali i komšiluk.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Naši navijači su naša snaga, pravi vjetar u leđa. Kada pomislite da atmosferu koju naprave ne mogu nadmašiti, oni naprave nešto još luđe i maštovitije. Neka očekivanja između sebe smo imali, ali ni u najluđim snovima nismo mogli očekivati da ćemo imati ovakvu pozornost u gradu gdje od dvoranskih sportova imamo rukomet i košarku na visokom nivou, kao i odbojku, a mi smo došli kao neko osvježenje", dodao je Jurković.

Čulin Mlin ima 30 osvojenih bodova u 13 utakmica, Čapljina je na 24, a Velež ima 23. MNK Seljak je na 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti