MNK Neimari-Salines predstavljat će Zenicu u narednoj sezoni Premijer futsal lige BiH
Zenica će ipak imati Premijerligaša kada je u pitanju futsal u narednoj sezoni

Nakon istupanja Salinesa, dolazi do fuzije klubova

MNK Neimari-Salines predstavljat će Zenicu u narednoj sezoni Premijer futsal lige BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u većini medija objavljena informacija da futsalski klub Salines Tuzla City iz Tuzle istupa iz Premijer lige. Razlog je to što je prekinut ugovor s Azmirom Husićem čija je firma bila glavni sponzor kluba.

Podsjetimo da je ovaj klub već godinama u vrhu futsala u našem nogometu, a osvajao je i titulu prvaka BiH, ali i Kup naše zemlje. Uz Mostar i Radnik iz Bijeljine činili su jaki trojac, a 2020. godine su osvojili titulu prvaka BiH.

Ipak radi financijskih problema odlučili su istupiti iz lige, međutim ovaj klub će prema saznanjima SportSport.ba u narednoj sezoni ipak igrati u Premijer ligi, ali pod drugim imenom. Prvi čovjek MNK Neimari iz Zenice potvrdio je fuziju ova dva kluba u narednoj sezoni.

"Upravo sam završio sastanak u Tuzli, ono što vam mogu kazati da ćemo sezonu u Premijer ligi otvoriti sa nazivom kluba Salines Neimari, te da ćemo svoje utakmice igrati u Zenici. Sve će uskoro biti javno i na našoj stranici, ali pošto ste me vi prvi kontaktirali, mogu vam otkriti ovu vijest. Prvenstvo otvaramo protiv najbolje ekipe u državi Radnika iz Bijeljine, dok u drugom kolu idemo u goste ekipi Mostara. Sada nam slijedi završavanje potrebne papirologije, te sklapanje rostera za početak sezone u kojoj ne želimo plesati samo jedno ljeto", kazao je za naš portal Enes Kovačević prvi čovjek MNK Neimari iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Neimari iz Zenice je klub koji je u posljednje četiri godine čak u tri navrata igrao finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH, ali nije uspio da na terenu izbori ulazak u bh.elitu, kako trenutno stvari stoje sljedeće sezone najbolji bh. futsaleri će igrati i u zeničkoj Areni, a vidjet ćemo pod kojim imenom i sa kakvim rosterom će otvoriti narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi