MNK "Neimari" u Areni savladao MNK "Drinu" i izbio na čelo tabele
Sjajni Haris Čajlaković danas je postigao dva gola i tako bio jedan od najzaslužnijih pojedinaca u pobjedničkoj ekipi

Prva liga FBiH u futsalu, 8.kolo

MNK "Neimari" u Areni savladao MNK "Drinu" i izbio na čelo tabele

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

MNK "Neimari" iz Zenice večeras je u okviru 8.kola 1.lige FBiH u futsalu savladao ekipu MNK "Drina" iz Goražda rezultatom 7:3 (4:2).

Zeničani su u nastavak sezone ušli s jasnim ciljem, a to je osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu. Izabranici Mersida Burekovića u nastavak sezone ušli su s dvojicom novih igrača, Seldinom Zatagićem i Sulejmanom Salkićem. Upravo su ova dvojica igrača večeras pokazali da će biti velika pojačanja za klub iz Zenice.

Utakmica je otvorena ekspresnim golom domaće ekipe, strijelac u prvoj minuti za vodstvo 1:0 bio je Sulejman Salkić. Gosti su veoma brzo izjednačili, a gol za 1:1 u drugoj minuti postigao je Adis Korjenić. Nastavila se serija golova na otvaranju utakmice, Seldin Zatagić u 3.minuti pogađa za 2:1 u korist ekipe Neimari. Nakon tog gola malo su se smirile strasti na terenu sve do 15. minute, kada domaća ekipa povećava vodstvo na 3:1, a gol je postigao Alija Bajrić. Samo minut kasnije isti igrač postiže novi gol za 4:1 i sigurno vodstvo Neimaria. Do kraja poluvremena gosti preko Zlatić Keyna postižu gol za 4:2, a s tim rezultatom ekipe su otišle na odmor.

Drugo poluvrijeme sjajno otvara ekipa Drine, koja preko Jasmina Šuntića u 23. minuti smanjuje rezultat na 4:3. Taj gol kao da je naljutio domaće igrače, koji su prebacili u brzinu više. Najprije je prilikom ulaska s klupe Haris Čajlaković postigao gol za 5:3 u 25.minuti. U 37.minuti sve je bilo riješeno, kada je Nermin Pašalić postigao gol za 6:3. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gostiju, a strijelac za konačnih 7:3 bio je ponovo Haris Čajlaković.

Današnjom pobjedom ekipa Neimari izbila je na prvo mjesto na tabeli s 14 bodova, koliko uz nešto lošiju gol razliku ima i Željezničar. Ekipa Drine nalazi se na sedmoj poziciji sa četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi