Prvak pao u Gornjem Vakufu: Zukan, Delić, Latić i društvo očitali Mostarcima futsal lekciju
Ekipe Sloge Gornji Vakuf Uskoplje

Gosti su morali položiti oružje

Prvak pao u Gornjem Vakufu: Zukan, Delić, Latić i društvo očitali Mostarcima futsal lekciju

S. Mlaćo
Aktuelni prvak Premijer futsal lige naše zemlje Mostar SG pao je večeras u Gornjem Vakufu Uskoplju.

U gradu rukometa večeras je futsal bio u prvom planu. Uz veliku podršku sa tribina Sloga je bacila na koljena favorizovanog rivala, a na kraju je završilo 8:4.

Mostarci su poveli preko Medaka u prvoj minuti i činilo se da lako proći ovu prepreku, no Sloga se brzo budi. Vahid Halilović je izjednačio, da bi dvoranu na noge podigao Admir Zukan.

Bio je to sjajan meč, pa se Mostar SG brzo vraća golovima Bilala Jelića i Marija Aladžića. Zukan drugim pogotkom i Turić ipak donose novu neizvjesnost i jasno je bilo da ćemo i nastavku gledati sjajan meč.

Sloga je bila bolji rival i na kraju slavila 8:4. Dva puta je pogodio Harun Latić, jednom Emir Milanović, te jednom također Amer Delić, golman koji je postigao pogodak sa svog gola i to za vodstvo 5:4.

Navijači su igrače Sloge ispratili uz ovacije, slavilo se i pjevalo, a treba istaći da su u Gornjem Vakufu Uskoplju zaista napravili respektabilan klub i zaslužuju sve pohvale u teška vremena za sport.

Oglasi

Vakuf nije pao. Borba tek počinje. Zahvaljujemos se najboljoj publici na svijetu. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez vas“, istakli su iz MNK Sloga WWIN Gornji Vakuf Uskoplje.

Treba istaći da su i Mostarci sportski podnijeli poraz, drugi za njih ove sezone.

🤝 Čestitamo MNK SLOGA - WWIN 🔴🟡 Naš tim u 12. kolu 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞𝐫 𝐟𝐮𝐭𝐬𝐚𝐥 𝐥𝐢𝐠𝐞 𝐁𝐢𝐇 poražen je u gostima od MNK SLOGA - WWIN sa...

Posted by FC Mostar SG ‘Staklorad’ on Saturday, February 4, 2023

“Domaćinu se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri te im želimo puno sreće u nastavku prvenstva. U narednom kolu naš tim dočekuje Salines!“, naveli su iz FC Mostar SG Staklorad uz objavu rezultata.

Mostar SG sada strahuje od prvih pratilaca Radnika i Sarajeva, dok je Sloga na šestom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi