MNK "Željezničar" istupio iz Prve futsal lige FBiH
Klub iz Sarajeva iz nepoznatih razloga odlučio je da istupi iz takmičenja

Trener kluba potvrdio ovu odluku

MNK "Željezničar" istupio iz Prve futsal lige FBiH

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

MNK "Željezničar" iz Sarajeva prošle je sezone igrao završnicu Prve futsal lige FBiH. Klub iz Sarajeva na završnici u Mostaru ipak nije uspio da izbori ulazak u Premijer ligu u futsalu.

Svi su se nadali da bi Željezničar ove sezone trebao da bude prvi kandidat za prvo mjesto u 1.futsal ligi FBiH grupa 1, ipak rezultati nisu bili onakvi kake su mnogi očekivali.

Sarajlije su u šest utakmica upisale dvije pobjede, jedan remi, te tri poraza, te su zauzimali mjesto u sredini tabele. Ipak, rukovodstvo kluba odlučilo je da će istupiti iz lige, te da se očekuju promjene u rukovodstvu kluba u narednom periodu.

Potvrdu da klub neće igrati nastavak takmičenja dao nam je i trener Haris Rokša, koji je kratko komentarisao odluku o istupanju iz lige.

"Istina je da nećemo igrati u nastavku lige, ali detaljnije informacije vam ne mogu kazati. Trebamo održati sastanak s rukovodstvom kluba, ali i igračima, tako da će mnoge stvari biti poznate u narednom periodu. Nadam se da će se iz svega ovoga klub izdići i da ćemo imati stabilan i jak Željezničar u narednom periodu", kazao je Rokša.

Inače, nakon 9.kola u Prvoj futsal ligi FBiH, na prvom mjestu je ekipa Iskra Vrbas sa 22 boda, dok je druga ekipa Neimari s 21 bodom i ove dvije ekipe će se boriti za prvo mjesto i ulazak u doigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu.

Top Komentari

Bohemia
Sunovrat Zelje
1 2
Cod
Sunovrat BH sporta svaki dan sve veći i veći.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi