Senzacija u Mostaru: Željezničar nadigrao aktuelnog prvaka

Sarajlijama tri boda važna boda

Senzacija u Mostaru: Željezničar nadigrao aktuelnog prvaka

S. Mlaćo

Pravu senzaciju priredili su večeras futsaleri Željezničara u Mostaru. Naime, oni su sa 4:2 nadigrali aktuelnog prvaka Mostar SG Staklorad u okviru 15. kola Premijer futsal lige BiH.

Domaći su poveli u osmoj minuti preko Aladžića i činilo se da će to biti njihova nova rutinska pobjeda, ali gosti se nisu predavali. Dva pogotka Džafe za sedam minuta bila su dovoljna za preokret, a na pauzu se ipak otišli pri rezultatu 2:2. Strijelac za domaće bio je Marinjo De Souza.

U drugom poluvremenu veliki broj prilika, a više su pokazali gosti koji su pogocima Markovića u 36. i Džafe u 39. minuti stigli do velike pobjede.

Premijer futsal liga BiH, 15. kolo:

Mostar SG Staklorad - MNK Željezničar 2:4 (2:2)

Dvorana USRC Midhat Hujdur – Hujka. Gledalaca: 200. Sudija: Zoran Sofrenić (Bijeljina). Strijelci: 1:0 Aladžić (8), 1:1 Džafo (9), 1:2 Džafo, 2:2 De Souza (16), 2:3 Marković (37), 2:4 Džafo (39). Žuti kartoni: De Souza, Vesić (Mostar SG Staklorad).

Mostar SG Staklorad: Galić, Aladžić, De Souza, Vesić, Pavlović, Radin, Kahvedžić, Babić, Bošković, Ivanković, Memić, Gosto, Džemić i Šikalo.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

MNK Željezničar: Demirović, Džafo, Hodžić, Ajanović, Zahirović, Ćeha, Marković, Karić, Miletić, Kapetanović, Lokvančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi