Mostar SG Staklorad zakazao finale sa Brotnjom

Mostarci u polufinalnoj seriji bolji od Salinesa

Mostar SG Staklorad zakazao finale sa Brotnjom

Mostar SG Staklorad je u odlučujućoj utakmici polufinalne serije sa 5:1 savladao tuzlanski Salines, te se plasirao u finale dogiravanja Premijer futsal lige BiH.

Mostarci su silovito ušli u meč pred nošeni podrškom oko 400 navijača u dvorani USRC Midhad Hujdur i stvorili dosta šansi.

Ipak, na prvi gol se čekalo do 13. minute kada je Lazarević pogodio za vodstvo Mostaraca. Tri minute kasnije bilo je 2:0 pošto je mrežu Salinesa zatresao i Radmilović.

Radmilović je postavio rezultat prvog poluvremena, da bi nakon pet minuta igre u drugom Salines smanjio na 2:1 preko Imširovića.

Ipak, domaći futsaleri u 32. minuti preko Jelića ponovo stižu do dva gola prednosti.

Za 4:1 je pogodio Lazerević u 36. minuti, dok je konačnih Mostar SG Staklorad - Salines Tuzla 5:1 postavio Hrkač u 39. minuti.

Mostar SG Staklorad će u finalnoj seriji igrati protiv MK Brotnjo koji je u polufinalu izbacio Zrinjski. Finalna serija Premijer futsal lige BiH se igra na tri pobjede.

MOSTAR SG STAKLORAD – SALINES TUZLA 5:1

Dvorana USRC Midhad Hujdur – Hujka
Gledalaca: 400
Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka) i Goran Ilić (Doboj)

Strijelci: 1:0 Lazarević (13), 2:0 Radmilović (16), 2:1 Imširović (25), 3:1 Jelić (32), 4:1 Lazarević (36), 5:1 Hrkać (39)

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Mostar SG Staklorad: Galić, Hrkać, Jelić, Kahvedžić, Radmilović, Mušanović, Šikalo, Džemić, Macić, Pavlović, De Souza, Aladžić, Gosto, Lazarević

Salines: Milanović, Muratović, Buljubašić, Isanović, Imširović, Hodžić, Selimović, Marinković, Džombić, Hasić, Kaurin

Promo

Top Komentari

Grohot
Bravo momci, svaka cast....
0 0
RASanticeva
Titula je naša #NaprijedStari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi