Mostar SG uvjerljiv protiv Salinesa
Iako su gosti poveli već do kraja poluvremena doživjeli su pravi potop u Mostaru.

Prvaci prvenstvo nastavili trijumfalno

Mostar SG uvjerljiv protiv Salinesa

Prvaci Bosne i Hercegovine, futsaleri Mostar SG Staklorada večeras su u svojoj dvorani bili uvjerljivi protiv tuzlanskog Salinesa u prvoj utakmici nastavka prvenstva. Mostarci su sa uvjerljivih 7:3 savladali Tuzlake i učvrstili se na prvom mjestu na ljestvici.

Već u prvom poluvremenu ovog susreta vidjelo se da će utakmica Mostara SG i Salinesa biti jednosmjerna ulica. Iako su gosti prvi poveli golom Imširovića vrlo brzo su se Mostarci pribrali i predvođeni Aladžićem vrlo brzo preokrenuli susret priuštivši gostujućem vrataru velike muke. 

U kanonadi mostarskog tima na poluvrijeme se otišlo s velikih 6:2 za aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. Do kraja susreta u drugom poluvremenu gledali smo, uspoređujući s prvim poluvremenom, uspavanku u kojoj su oba tima postigla po jedan pogodak i utakmica je završila s uvjerljivih 7:3 za Mostarce. Aladžić je postigao 3 pogotka, Vesić je dodao dva gola za Mostar SG, a Lazarević i Kahvedžić po jedan. Imširović, Alić i Milanović zabili su golove za Salines.

MOSTAR SG STAKLORAD – SALINES 7:3

Dvorana USRC Midhad Hujdur – Hujka. Gledalaca: 300. Sudija: Jasenko Pljevljak (Sarajevo). Pomoćnici: Farik Kečo (Sarajevo) i Dušan Berak (Trebinje). Strijelci: 0:1 Imširović (5), 1:1 Lazarević (6), 2:1 Aladžić (9), 3:1 Aladžić (10), 4:1 Vesić (11), 4:2 Milanović (14), 5:2 Aladžić (16), 6:2 Vesić (20), 6:3 Alić (35), 7:3 Kahvedžić (37).

Žuti kartoni: Jelić, De Souza (Mostar SG Staklorad), Imširović, Marković (Salines).

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Mostar SG Staklorad: Galić, Pavlović, Hrkać, De Souza, Vesić, Mušanović, Džemić, Macić, Jelić, Kahvedžić, Aladžić, Gosto, Lazarević.

Salines: Hodžić, Buljubašić, Isanović, Marinković, Džombić, Milanović, Muratović, Selimović, Imširović, Marković, Alić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti