Okupili se futsaleri BiH, Krezo ne može računati na sve pozvane

Posljednja dva meča kvalifikacija

Okupili se futsaleri BiH, Krezo ne može računati na sve pozvane

A. Čaušević

Bosne i Hercegovina je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo u futsalu, a u aprilu je čekaju mečevi protiv Sjeverne Makedonije u Skoplju te Srbije u Zenici.

Futsaleri BiH su se danas okupili na Ilidži, a selektor Ivo Krezo neće na ovom okupljanju imati na raspolaganju sve pozvane igrače:

"Od pozvanih igrača Mehmed Ramić neće doći zbog korone. Amel Handžić je povrijeđen, pa ni na njega nećemo moći da računamo, kao i na Kristijana Pantića. Povredu ima i Srđan Ivanković, ali nadamo se da će on biti spreman za utakmice. Zbog svega toga naknadno smo pozvali Samira Gostu iz Mostar SG Staklorada2, kaže Krezo i dodaje:

"U završnicu ovog kvalifikacionog ciklusa ulazimo maksimalno ozbiljno i zbog našeg rejtinga, ali i zbog atmosfere u reprezentaciji. Nadam se da ćemo pripremni period iskoristiti na najbolji način i da ćemo nastaviti naš pobjednički niz. Prvo gostujemo Sjevernoj Makedoniji. To je ekipa koja igra čvrsto. Sigurno da žele na svom terenu da se iskupe za negativne rezultate do sada. S druge strane, mi imamo svoje planove i ne sumnjam da će igrači imati isti pristup kao u prethodnim mečevima. U tom tom slučaju nećemo imati problema."

Selektor je prokomentarisao i uspjeh našeg tima u ovim kvalifikacijama:

"Da nam je neko prije početka kvalifikacija rekao da ćemo osigurati prvu poziciju na tabeli dva kola prije kraja, ne bismo mu vjerovali. Međutim, bili smo svjesni naših kvaliteta i znali smo da uz pravi pristup možemo ostvariti plasman na EURO. Drago mi je što je ova generacija uspjela to da napravi. Nećemo stati na tome i ne mislimo da budemo samo prolaznici na Evropskom prvenstvu. Pripremićemo ekipu da ostvarimo što bolje rezultate."

Bh. reprezentativci će 8. aprila gostovati u Skoplju, dok je meč sa Srbijom na programu 14. aprila Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Promo

Top Komentari

amex
Ma lagano to privest kraju i pripremit se što bolje za prvenstvo.. Vi ste ponos Bosne!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi