Spektakl u Mostaru pripao gostima nakon velikog preokreta

Zanimljiva objava kluba iz Bijeljine na kraju meča

Spektakl u Mostaru pripao gostima nakon velikog preokreta

S. Mlaćo

U velikom derbiju 12. kola Premijer futsal lige naše zemlje večeras su se u Mostaru radovali gosti iz Bijeljine.

U velikom derbiju 12. kola Premijer futsal lige naše zemlje večeras su se u Mostaru radovali gosti iz Bijeljine.

Radnik MD Shop je gostovao kod Mostar SG i na kraju slavio 6:4. Velika je ovo pobjeda za Bijeljince koji su tako i ove godine glavni favoriti za titulu prvaka.

Domaći su poveli pogotkokm Rafaela u šestoj minuti, a zatim Bilal Jelić pogađa za 2:0 i činilo se da će bodovi ostati u Mostaru. Vraća se Radnik preko Marinkovića, no Jelić brzo pogađa za 3:1. U 18. minuti Gomes Thiago je pogodio mrežu gostiju za 4:1.

Nije se Radnik predavao, pa Marinković smanjuje na 4:2, a zatim Danijel Ružićić pogađa za 4:3.

U nastavku Radnik dolazi do velikog preokreta i pobjede. Strijelci su bili Rakić, Pavlović i Bećirović.

Oglasi

U Radniku nisu krili zadovoljstvo nakon važne pobjede.

"Džaba vam novci moji sinovci, Bijeljina igra malo bolje!

U 12. kolu futsal prvenstva BiH, u Mostaru su snage odmjerili finalisti iz prošle sezone. U prvom dijelu sezone, u Bijeljini su ove ekipe remizirale, rezultat je bio 3-3. I ovaj susret je pokazao da su na terenu dvije najkvalitetnije futsal ekipe u Bosni i Hercegovini.

Domaćin, FC Mostar SG ‘Staklorad’, je u prvom poluvremenu pokazao želju da se vrati na tron BH futsala, te je rezultat nakon prvih 20 minuta bio 4-2. Bijeljince je u igri držao Marinković, sa svoja dva pogotka. U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Igrači ekipe KMF Radnik MD Shop kao da su ubacili u brzinu više.

Na teren kao da su izašli drugi igrači, te golovima Danijela Ružičića, Stefana Rakić, Dejana Pavlovića i Seada Bećirovića okreću rezultat i tri boda donose u Bijeljinu", stoji u objavi na facebook stranici MR Radnik Shop.

Radnik sada ima šest bodova prednosti nad prvim pratiocem i jako dobru situaciju.

Od ostalih rezultata treba istaći da je Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja slavila kod Slobode u Tuzli sa čak 6:1, dok je Željezničar nadigrao banjalučki Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Bilo je sada 8:4 za Plave sa Grbavice. Pobjedu gostiju vidjeli smo i u duelu Hercegovine i Salinesa. Gosti su slavili 4:3.

GFC Sarajevo je ostvario pobjedu nad MNK Brotnjo. Bilo je 7:2. Četiri pogotka za tim iz Sarajeva upisao je sjajni Muanis Duvnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi