Prvak BiH sezonu započeo pobjedom na gostovanju u Zenici
Klub iz Bijeljine boljom igrom u drugom dijelu stigao je do prve pobjede u novoj sezoni

Radnik slavio protiv Salines-Neimaria

Prvak BiH sezonu započeo pobjedom na gostovanju u Zenici

D. Kurbegović

Ovog vikenda počelo je i prvenstvo u Premijer ligi BiH u futsalu. Jedna od interesantnijih utakmica igrala se večeras u zeničkoj Areni, gdje je ekipa Salines-Neimari dočekala aktualne prvake ekipu Radnika iz Bijeljine. Ulogu favorita opravdala je gostujuća ekipa i slavila pobjedu rezultatom 2:5.

Salines-Neimari večeras su u premijernom nastupu u Premijer ligi pred zeničkom publikom privukli oko 700 gledalaca u zeničku Arenu, koji su došli da vide domaći tim sastavljen od igrača Salinesa i Neimara, te protivnički tim, koji je prošle sezone bio prvak naše zemlje.

Već u prvoj minuti gosti stižu do vodstva, a strijelac za 0:1 je bio Cvjetin Pavić. Ništa se nije dešavalo do 8. minute kada nakon što je srušen Marinković isti igrač namješta loptu na bijelu tačku i sigurno pogađa za 0:2. Kada se očekivala katastrofa i još koji gol u mreži domaćina, tim koji s klupe predvodi Josip Lokmer počinje da se oslobađa pritiska gostiju, odnosno igranja sa golmanom (igračem više ) u polju. U 18. minuti kapiten domaćeg tima Seldin Zatagić postiže gol za 1:2, a samo minutu kasnije Armin Brljak donosi izjednačenje domaćinu, te se s rezultatom 2:2 otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla ipak kvaliteta gostiju. U 23. minuti Davor Arnautović postiže gol za 2:3, dok četiri minute kasnije Mirko Marinković postiže gol za 2:4 za goste. Pokušali su domaćini da se vrate u igru, ali jednostavno Radnik je igrao veoma pametno i nije dozvoljavao puno prostora za domaće igrače kako bi ugrozili njihov gol. Tačku na večerašnju utakmicu stavlja u 31. minuti Danijel Ružičić za konačnih 2:5 za ekipu Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U narednom kolu Salines-Neimari će u goste ekipi Mostara, dok će Radnik u goste ponovo ovaj put ekipi G.F.C iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi