Spojila se dva kluba: U Zenici se od naredne sezone igra Premijer liga BiH
FOTO: D. Kurbegović

Stigla potvrda

Spojila se dva kluba: U Zenici se od naredne sezone igra Premijer liga BiH · Zvanično

H. Zilić

Zenica će naredne sezone imati klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a zvanična informacija je sitgla kasno sinoć saopštenjem za javnost kojeg je objavio klub i Zenice.

MNK Neimari zauzet će mjesto Salinesa iz Tuzle u Futsal Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ovu vijest je SportSport.ba objavio ranije, a saopštenjem za medije zenički klub je potvrdio nastup u društvu najboljih u narednoj sezoni.

Tačnije dolazi do fuzije dva kluba Salniesa i Neimara.

"I da, istina je. FC Salines Neimari je novi premijerligaš BiH.

Iako je ovu vijest već prenijelo nekoliko medija, većina Vas je čekalo ovu našu, službenu potvrdu svega onoga što ste pročitali i što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana.

Oglasi

Velika čast i zadovoljstvo je obavjestiti sve Vas da su FC Salines iz Tuzle i MNK Neimari iz Zenice napravili tzv. fuziju i naredne sezone će zajednički nastupati u Premijer ligi BiH pod nazivom FC Salines Neimari.

Večeras je u Zenici održana zvanična prozivka igrača, kao i predstavljanje novog stručnog štaba i svih pojačanja za ovu, za nas historijsku sezonu.

Okusnicu tima će činiti dosadašnji igrači MNK Neimara uz nekoliko zvučnih pojačanja koje ćemo predstaviti u narednim objavama", stoji u saopštenju tima iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

❗️FC SALINES NEIMARI❗️ ✅️ I da, istina je. FC SALINES NEIMARI je novi premijerligaš BiH. ✅️ Iako je ovu vijest već...

Posted by MNK Neimari on Thursday, September 21, 2023

Neimari iz Zenice je klub koji je u posljednje četiri godine čak u tri navrata igrao finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH, ali nije uspio da na terenu izbori ulazak u bh. elitu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi