"Samo pobjeda protiv Željezničara dolazi u obzir"

MNK Salines spreman za nastavak sezone

"Samo pobjeda protiv Željezničara dolazi u obzir"

S. Mlaćo

MNK Salines se nakon 11 kola jesenjeg dijela takmičenja u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine nalazi na petom mjestu na tabeli sa 17 bodova.

Tim iz Tuzle je ostvario 5 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 42:37.

Jedan od istaknutijih pojedinaca Salinesa ove sezone je Mirko Marinković. Ovaj iskusni igrač je optimističan uoči nastavka takmičenja:

"Cilj nam je od početka da budemo u gornjem dijelu tabele i nakon polusezone smo uspjeli u tome. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i dalje, te da ćemo što prije obezbijediti opstanak. Ove godine je takmičenje zanimljivo, ali četiri kluba će napustiti društvo najboljih, tako da niko još ne može sa sigurnošću tvrditi da je završio posao. Što se nas tiče, vjerujem da smo dovoljno kvalitetni i da je pred nama uspješno proljeće.“

Marinković je pozitivno ocijenio i pripreme Salinesa:

"Prije mjesec dana smo počeli pripreme i spremni smo za nastavak takmičenja. Kvalitetno smo radili ove zime.“

MNK Salines će u 12. kolu PFL sutra (17. 2. 2018.) u 15:00 tuzlanskoj dvorani „Mejdan“ dočekati ekipu Željezničara. Mirko Marinković je nedvosmislen kada govori o ambicijama svog kluba u tom meču:

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Samo pobjeda dolazi u obzir. U svaku utakmicu ulazimo sa istim ciljem, da ostvarimo uspjeh. Protiv Željezničara ćemo biti maksimalno ozbiljni kako bismo taj cilj ispunili.“

Najbolji strijelac ekipe je Maid Ramić sa 10 pogodaka, dok je Marinković postigao gol manje. Denis Isanović je postigao 7, Armin Imšić 5, a Mehmed Ramić i Jasmin Spahić po 3 gola. Edin Muratović se 2 puta upisao u listu strijelaca, a Benjamin Avdić i Deni Imširović po jednom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi