Šampion BiH u futsalu u novom lovu na Elitnu rundu

Mostarci danas putuju na Kipar

Šampion BiH u futsalu u novom lovu na Elitnu rundu

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada danas u 15.30 sati sa sarajevskog aerodroma putuju na Kipar, gdje će ove sedmice igrati turnir Glavne runde Lige prvaka u futsalu. 

Šampioni Bosne i Hercegovine u konkurenciji domaćeg APOEL-a, italijanskog Acqua E Sapone, te švedske Uddevalle tražit će prolaz u Elitnu rundu Lige prvaka.

Na Kipar putuju sljedeći igrači: Stanislav Galić, Daniel Marinho de Souza, Mirko Hrkač, Dejan Pavlović, Nermin Kahvedžić, Vladan Vesić, Stefan Rakić, Jasmin Mušanović, Samir Gosto, Salih Macić, Vitor Hugo de Lima da Silva, Rijad Memić i Benjamin Šikalo.

U ekspediciji Mostaraca su i predstavnici kluba Admir Đulić, Mirsad Fazlinović, Esad Elezović, Omer Pajić, Izet Šahović, Boris Kajan, Enis Špago, predvođeni predsjednikom kluba Amelom Bajgorićem.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Na Kipar putujemo sa dosta optimizma. Pokušat ćemo napraviti historijski uspjeh i iznenaditi protivnike. Drugu godinu uzastopno igramo glavnu rundu, ali nam promjena formata takmičenja od prije dvije sezone ne ide na ruku, jer će samo prvoplasirana ekipa iz ove linije B žrijeba ići u Elitnu rundu. Prvi protivnik bit će nam domaćin APOEL, i sigurno da bi nam pobjeda protiv domaćina dala dodatno samopouzdanje", kaže Amel Bajgorić.

Raspored utakmica:
Srijeda (3. oktobar) - 14.00 Acqua E Sapone - Uddevalla, 18.00 APOEL - FC Mostar SG
Četvrtak (4. oktobar) - 14.00 FC Mostar SG - Acqua E Sapone, 18.00 APOEL - Uddevalla.
Subota (6. oktobar) - 14.00 Uddevalla - FC Mostar SG, 18.00 Acqua E Sapone - APOEL.

Promo

Top Komentari

DamirT
Sretno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi