Saopćenje za javnost Mostar SG Staklorad

U redovima prvaka BiH revoltirani nedavnim odlukama gradskih čelnika Mostara

Saopćenje za javnost Mostar SG Staklorad

Povodom nedavne odluke gradskih čelnika grada Mostara da se iz Upravnog odbora Sportskog saveza grada Mostara ukloni predstavnik futsala, iz tabora prvaka države u futsalu Mostar SG Staklorada danas je stiglo priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Razočarani nedavnom odlukom gradskih čelnika da se iz Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara eliminiše predstavnik futsala, od gradonačelnika Ljube Bešlića i načelnika Odjela za društvene djelatnosti Bože Ćorića, tražimo da se u najkraćem vremenskom roku ova greška ispravi, te da se u saziv Upravnog odbora imenuje i neko ko će zastupati interese futsal kolektiva i sportskih radnika zaposlenih ili aktivnih u futsal klubovima Grada Mostara.

O važnosti futsala za sport u ovom gradu može se pisati mnogo. Ovog puta ćemo napomenuti da je Mostar SG Staklorad aktualni prvak BiH, da je titulu osvojio i u sezoni 2017/2018, kao i ranije Kup BiH.

Također, naš tim je i u tekućoj sezoni prvoplasirani i sa najvećim izgledima za osvajanje. Naš gradski rival HFC Zrinjski je drugoplasirani i finalista Kupa za ovu sezonu. U slučaju da se ne udovolji našem zahtjevu, bit ćemo primorani potražiti i pravni lijek kako bismo se izborili za svoja prava. Očekujemo i podršku ostalih futsal klubova u Gradu Mostaru, kojih nije malo (Zrinjski, Mostarske kiše, Velež, Rudnik...)

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Upravni odbor Futsal kluba Mostar SG Staklorad

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi