"Špancima smo poklonili neke golove, ali smo skupo prodali kožu i možemo biti zadovoljni"

Futsaleri debitovali na EP

"Špancima smo poklonili neke golove, ali smo skupo prodali kožu i možemo biti zadovoljni"

Endin Čaušević

Bh. futsaleri danas su poraženi od Španije sa 5:1 u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Futsal reprezentacija naše zemlje debitovala je danas na Evropskom prvenstvu, ali je Španija pokazala svoju snagu i zasluženo uspjela da slavi.

Nakon meča u Groningenu održana je i press konferencija na kojoj su se novinarima obratili selektor naše reprezentacije Ivo Krezo i kapiten Anel Radmilović koji je prvi prokomentarisao večerašnji meč.

"Teška utakmica kao što smo i očekivali. Znali smo protiv koga igramo, po meni najbolje ekipe na svijetu. Ušli smo motivisano da pružimo što bolji otpor, skupo smo prodali našu kožu i to je sigurno. Neke golove smo im poklonili, ali sve u svemu možemo biti zadovoljno. Ispoštovali smo dogovore koje smo imali u svlačionici", rekao je Radmilović, te se osvrnuo na mečeve protiv Gruzije i Azerbejdžana.

"Naredni meč za nas je tek pravi ispit i početak Evropskog prvenstva. Ovo su za nas najvažnije utakmice, tu ćemo da tražimo bodove i što bolju igru i nadam se da ćemo uspjeti napraviti historijski rezultat i plasman u četvrtfinale".

Nakon toga svoj komentar na večerašnji meč dao je i selektor naše reprezentacije.

"Znali smo da igramo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu i očekivali smo težak meč. Pokušali smo s odbranom da usporimo protivnima i spriječimo pas, te iz kontri tražimo prilike. U par situacija smo dosta dobro držali loptu što me dosta veseli. Imali smo dobrih trenutaka u meču i protiv Gruzije i Azerbejdžana ćemo pokušati bolje da igramo", rekao je Krezo.

Osvrnuo se na Gruziju i Azerbejdžan protiv koga naš tim igra u nastavku grupne faze.

"To su dvije kvalitetne ekipe. Njihov termpo je dosta sporiji u odnosu na Španiju u narednom periodu ćemo se dobro pripremiti, analizirati protivnike i pokušat ćemo sve da napravimo da pobijedimo i dođemo do prve pobjede na Evropskom prvenstvu".

Top Komentari

edo111
SKUPO PRODALI KOZU?
2 0
struja
Sto istoriska,igraju ono odavno?Okretni ko vagoni i sto je najvaznije nema trke i s ledzima okrenuti prema napadu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi