Stanković: Kvalitetan rad donio rezultat

Pomoćni trener u futsal reprezentaciji BiH

Stanković: Kvalitetan rad donio rezultat

Na turniru grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu danas nema utakmica.

U prethodna dva dana reprezentacija Bosne i Hercegovine je slavila protiv Švajcarske i Škotske, a turnir se završava sutra.

Pomoćni trener u bh. reprezentaciji Ivan Stanković smatra da je ozbiljan pristup donio željeni rezultat:

“Iako smo znali da smo favoriti na ovom turniru, nismo se nadali baš ovako ubjedljivim pobjedama. Razlog ovih rezultata sigurno leži u odličnoj pripremi za turnir. Igrači su od početka znali šta žele i takav pristup nam je donio rezultat. Radili smo maksimalno i to nam se isplatilo.”

Stanković očekuje bodove i protiv Turske:

“Mi smo od starta sebi zacrtali cilj, a to je da turnir završimo na prvom mjestu sa tri pobjede. Reprezentaciju Turske poštujemo i znamo da imaju kvalitet, ali mi idemo na tri boda. Ne sumnjam da će igrači i sutra imati pristup kao u prva dva meča i da ćemo ostvariti novu pobjedu.”

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović”u Zenici će se sutra od 17:00 sati sastati Škotska i Švajcarska, dok je meč BiH-Turska na programu u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti