Stupčanica osvojila 31. Hasetov memorijal

U finalu bolji od Željezničara

Stupčanica osvojila 31. Hasetov memorijal

H. Zilić

U sarajevskoj Skenderiji završeno je 31. izdanje Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović Hase" koji je večeras krunisao i novog pobjednika.

Najbolja ekipa turnira za 2023. godinu je NK Stupčanica iz Olova.

Stupčanica je došla do trijumfa pobjedom u finalu protiv Željezničara rezultatom 4:2.

Na putu do finala Stupčanica je također igrala sjajno i u grupi su ostvarili tri trijumfa protiv Sarajeva (6:3), Mošćanice (8:3) i Famosa (4:3).

Pored pehara za osvajača turnira, Stupčanica je osvojila i pojedinačna priznanja.

Tako je Emrah Kahriman odnionagradu za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na legendarnog Haseta, a Rifat Imširović je odnio nagradu za najboljeg golmana turnira.

Oglasi

Najbolji strijelac turnira je fudbaler Radnika iz Hadžića, Ajdin Drina.

Stupčanica je tako u svom debitantskom nastupu došla pobjedničkog trofeja na Hasetovom turniru.

Ovome dodajmo da je u utakmici za treće mjesto Unis savladao Mošćanicu sa 6:4.

I ovogodišnji turnir je prošao u sjajnoj organizaciji i uz fenomenalne mečeve prethodna dva dana.

Tradicija je nastavljanje i sa nestrpljenjem se očekuje i naredna 2024. godina te 32. izdanje Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović Hase".

Top Komentari

velez mo
Stupcanica je prvi kandidat za Premier ligu,dolazi im Hiros,i jos dobrih pojacanja.U Slobodi veliki nered tesko da ce moci sa njima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi