Velika pobjeda MNK Salines na gostovanju kod MNK Mostar SG za plasman u finale KUP-a BiH
FOTO: Facebook MNK Salines

Polufinale KUP-a BiH

Velika pobjeda MNK Salines na gostovanju kod MNK Mostar SG za plasman u finale KUP-a BiH

E. Oštraković

Malonogometaši Salinesa ostvarili su pobjedu u polufinalu KUP-a Bosne i Hercegovine, na gostovanju kod Mostar SG sa 1:3.

Od samog početka vidjelo se da je ulog veliki za obje ekipe, a svoje mjesto u finalu pronašla je ekipa Salinesa iz Tuzle.

Već u sedmoj minuti susreta gosti su nakon remek djela Nermina Kahvedžića došli u vodstvo. Domaća ekipa je na sve načine pokušavala poravnati rezultat, ali nije išlo.

Sve njihove promašaje iskoristili su gosti, koji su još jednim sjajnim golom, ovaj put Srđana Ivankovića, došli do vodstva od 0:2.

Josip Bošković je u 32. minuti susreta smanjio rezultat na 1:2, te je tako vratio dramu u ovaj susret.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Ipak, sve dileme oko pobjednika svojim drugim golom riješio je Nermin Kahvedžić u završnici utakmice i tada je bilo jasno ko ide u finale.

U filanu će Salines igrati dvije utakmice protiv pobjednika iz duela FC Centar i Zamm MC Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi