Veliko iznenađenje u Mostaru: FC Salines slavio protiv MNK Mostar SG Staklorad
Tuzlaci sjajnom partijom u Mostaru šokirali prvake

Prvaci ne igraju onako kako se od njih očekuje

Veliko iznenađenje u Mostaru: FC Salines slavio protiv MNK Mostar SG Staklorad

Veliko iznenađenje priredili su futsaleri FC Salines koji su sinoć slavilli u dvorani KSC Midhat Hujdur Hujka u Mostaru protiv aktualnog prvaka BiH Mostar SG Staklorada rezultatom 3:2.

Već neko vrijeme bilo je vidljivo da igra aktualnog šampiona države Mostar SG Staklorada nije ona kojom su suvereno harali ligom u prvom dijelu sezone.

Ipak, nije barem ispočetkka, slutilo na poraz jer su Mostarci nakon perioda bolje igre poveli preko Pavlovića u 6. minuti, no odgovor gostiju nije se dugo čekao. 

Salines se nije pokolebao nego su zaigrali čvršće u obrani i hrabrije u napadu i takva se igra obilato isplatila. U periodu od 15. do 18. minuta gosti su preko Muratovića, Buljubašića i Marinkovića šokirali i domaći tim i 300 navijača u dvorani i poveli s 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Mostarci su u drugom poluvremenu uradili sve da slome žilave goste ali je gol Jelića i to odmah na početku drugog poluvremena bio sve što su prvaci uspjeli napraviti u ovom susretu. Salines se odhrvao svim napadima Mostaraca, sačuvao gol do kraja i u Tuzlu putuje kako bi pokušali kompletirati veliku senzaciju - izbacivanje Mostar SG Staklorada iz borbe za obranu naslova prvaka.

Top Komentari

AlenMat
Naprijed Jarčevi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi