Anđelka Radišković: Pozivam sve navijače  u srijedu na historijsku utakmicu
Ponajbolja odbojkašica naše selekcije očekuje pobjedu protiv Rumunije

U srijedu se piše historija bh.odbojke

Anđelka Radišković: Pozivam sve navijače u srijedu na historijsku utakmicu

E. Dindić

Sjajna utakmica i pobjeda protiv Latvije otvorili su odbojkaškoj reprezentaciji  Bosne i Hercegovine vrata ka Evropskom prvenstvu. Naše djevojke za historijski plasman trebaju pobjedu bilo kojim rezultatom  protiv selekcije Rumunije. 

Jedna od najboljih odbojkašica naše selekcije Anđelka Radišković nakon  pobjede nije krila optimizam, te se nada  pobjedi u srijedu  koja će ispisati nove stranice našeg sporta.

"Odigrali smo sjajno protiv Latvije, te želim da čestitam svim djevojkama na zalaganju. Imamo sjajnu atmosferu od početka kvalifikacija u reprezentaciji, što se prenosi i na naše igre. Nadam se da ćemo utakmicu u srijedu odigrati približno dobro, te ispisati nove stranice našeg sporta. Sigurno je da će nam za ovaj podvig biti potrebna podrška publike, koju ovom prilikom pozivam da dođu i podrže nas. Mi ćemo sigurno ostaviti srce na parketu, te dati zadnji atom snage za pobjedu", završila je Radišković.

U pobjedu nad reprezentacijom Rumunije vjeruje i selektor Goran Nešić. 

"Drago mi je da smo došli u situaciju da zavisimo sami od sebe. Odigrali smo odlično utakmicu protiv Latvije, a nadam se da ćemo i protiv Rumunije odigrati ovako dobro. U srijedu se piše historija za žensku bh. odbojku i ja vjerujem odlazak na Evropsko prvenstvo po prvi put", rekao je Nešić.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Rumunije na rasporedu je u srijedu sa početkom u 17:00 sati.

Top Komentari

NKZ1922
Pa gdje se igra tekma?
0 0
Alsami
jebem ti novinara..jos samo fali info gdje se igra ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije