Bh. odbojkašice napravile senzaciju i savladale Rumuniju

Veliki preokret našeg tima

Bh. odbojkašice napravile senzaciju i savladale Rumuniju

E. Čaušević

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u gostima savladala Rumuniju sa 3:2 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. selekcija je priredila veliko iznenađenje pobjedom protiv Rumunije i tako su naše igračice na sjajan način otvorile kvalifikacije za EP. Malo ko je davao šansu bh. odbojkašicama da će doći do pobjede posebno kada je Rumunke vodile sa 2:0 u setovima.

Prvi set Rumunija je dobila sa 25:21, dok je u drugom bilo nešto više borbe, ali su Rumunke ponovo bile bolje i sa 25:24 povisile na 2:0 u setovima. Ipak, nakon toga su naše odbojkašice napravile nevjerovatan preokret i došle do pobjede.

U trećem setu slavili smo sa 25:23 i smanjili na 2:1, da bi u četvrtom odličnom igrom došli do 2:2 u setovima nakon 25:19. U odlučujućem petom setu naše odbojkašice su nastavile odlično igrati i na kraju su slavile sa 15:11 čime su došle do velikog preokreta i pobjede.

Naša selekcija se nalazi u grupi F, a pored Rumunije bh. odbojkašice će u kvalifikacijama za EP igrati još protiv Španije i Latvije. Dvije najbolje ekipe iz grupe idu dalje.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:

Rumunija - BiH 2:3 (25:21, 26:24, 23:25, 19:25, 11:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi